Folosim cookie-uri pentru îmbunătățirea experienței pe acest website. Prin continuarea navigării pe www.librariespirituala.ro confirmați acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie.
Mai multe detalii: Politica de confidențialitate și Termene și condiții
Pentru comenzi mai mari de 200 lei, transportul prin Poșta Română este GRATUIT!
Comenzi telefonice de luni până vineri între orele 9:30-16 la nr. 0741.602.356

Geniul emoțiilor - Ghid către inteligența ascunsă a sufletului

un strigăt de prevenție și alinare, de grijă și iubire pentru viața noastră emoțională, un abecedar al emoțiilor care să-ți dezvăluie semnificația lor profundă

-5% Geniul emoțiilor - Ghid către inteligența ascunsă a sufletului

Avem nevoie de emoții?

Ce rost au emoțiile?

Cum să fac să nu mai am emoții? Mă puteți ajuta să scap de ele pentru totdeauna?

Aceasta a fost întrebarea a unui tânăr de 19 ani, cu care tocmai începusem prima ședință de consiliere psihologică acum mai bine de 4 ani.

Pentru câteva secunde, mi-am imaginat efectele asupra vieții lui dacă i-aș fi răspuns că da, pot să îl fac să nu mai aibă emoții niciodată: l-aș fi „ajutat” să devină un robot, exclusiv rațional, fără vreo vibrație interioară. L-aș fi „ajutat” să își anuleze tot atâtea resurse importante pentru adaptare, evoluție, împlinire sufletească și creativitate. L-aș fi „ajutat” să ucidă geniul tăcut al sufletului lui care se exprimă prin emoțiile noastre, chiar și prin cele negative.

Avem nevoie de emoții?

Dintotdeauna am fost fascinată de emoții. Vedeam că oamenii le percep adesea mai curând ca pe niște inamici interiori și nu ca pe niște aliați intuitivi. La fel cum am făcut și eu o bună parte din viață, și ei se împiedicau de emoțiile lor negative sau erau de-a dreptul speriați de ele: „Nu arăta că ai emoții acolo, trebuie să fii puternic”, „Nu plânge, că pari slab”, „Să nu cumva să ne faci de rușine”, „Ești urâtă când te înfurii”, „Frustrata aia”.

Dar ceva din mine a știut mereu că toate aceste emoții trebuie să aibă un rost, că ele nu apar la întâmplare. Iar experiența ulterioară de terapeut avea să îmi arate că emoțiile sunt „cărămizile” suferinței umane: când spunem că suferim (din punct de vedere psihologic), de fapt avem una sau mai multe emoții dureroase cu care trebuie să învățăm ce să facem, pentru a nu le lăsa să capete putere distructivă asupra noastră.

Așa am decis să scriu o carte-strigăt:

un strigăt de prevenție și alinare, de grijă și iubire pentru viața noastră emoțională, un abecedar al emoțiilor care să-ți dezvăluie semnificația lor profundă

Natura nu a greșit când ne-a dat posibilitatea de a trăi emoții – fie ele pozitive sau negative. Nici o emoție nu apare la întâmplare – fiecare are rolul și rostul ei ce merită descifrat, ascultat și urmat.

Emoțiile conțin mesaje prețioase despre relația noastră cu sine, cu ceilalți și cu Viața. Cartea ”Geniul emoțiilor” e construită ca un ghid pas cu pas în lumea emoțiilor – ce pare adesea greu de înțeles pentru mintea rațională.

Ea îți prezintă ceea ce am învățat și am descoperit (prin experiența proprie și cea a pacienților mei) despre trăirile sufletești, cu scopul de a te ajuta să te re-împrietenești cu emoțiile de toate tipurile, să nu te mai temi de cele negative, să nu mai pretinzi că ele nu există sau că nu sunt importante, să nu mai ratezi mesajele lor prețioase și nici să nu le mai folosești ca pe arme împotriva celorlalți.

Da, se vorbește mult despre inteligența emoțională, dar aceasta începe cu sănătatea emoțională, ale cărei chei nu sunt încă predate pe scară largă. Cartea mea își propune să prezinte atât noțiunile de bază, cât și cele avansate de sănătate emoțională, inteligență emoțională și să arate cum putem folosi aceste noțiuni în diferite domenii de viață pentru a trăi în integritate și împlinire sufletească.

Ce găsești în carte?

Cartea tratează în detaliu viața emoțională și oferă instrumente practice de lucru cu emoțiile.

Iată ce îți dezvăluie această carte:

 1. Consecințele nefaste ale ignoranței emoționale
 2. Mituri și adevăruri despre emoțiile dureroase
 3. Fobia de emoțiile negative și cum o depășim
 4. Cum îți dai seama că proiectezi emoțiile neplăcute asupra celorlalți și cum să retragi aceste proiecții
 5. Ce trebuie să știi pentru a accesa geniul din trăirile tale
 6. De ce e sănătos să îți abordezi emoțiile conștient și onest și să îți asumi responsabilitatea pentru stările proprii
 7. Importanța dezvoltării unui vocabular emoțional bogat ca premisă a sănătății emoționale
 8. Rolurile emoțiilor pentru sănătatea și bunăstarea ta
 9. Mesajele esențiale pe care le poartă emoțiile negative
 10. Cum să cultivi emoțiile pozitive
 11. Modalități de lucru conștient cu emoțiile de care vrei să te eliberezi
 12. Cum poți face ca emoțiile să-ți coloreze în nuanțe frumoase relațiile personale și pe cele profesionale/de afaceri, conexiunea cu copiii în viața de familie și în școli, domeniul sănătății, al spiritualității și viața în lume, în general.
 13. Exerciții de introspecție și metode practice de lucru cu emoțiile proprii.

Spune-ți opinia

Notă: Codul HTML este citit ca și text!
    Rău           Bun

 • 60,00 LEI
 • 57,00 LEI

Etichete: Geniul emoțiilor, inteligența ascunsă a sufletului

Viață Sănătoasă