Folosim cookie-uri pentru îmbunătățirea experienței pe acest website. Prin continuarea navigării pe www.librariespirituala.ro confirmați acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie.
Mai multe detalii: Politica de confidențialitate și Termene și condiții
Comenzi telefonice de luni până vineri între orele 9:30-16 la nr. 0741.602.356
Pentru comenzi mai mari de 200 lei, transportul prin Poșta Română este GRATUIT!

Viața după moarte - Dovezi referitoare la lumea de dincolo

-10% Stoc zero Reducere de pret Dovezi referitoare la lumea de dincolo

Detalii din cartea „Dovezi referitoare la lumea de dincolo - Știința experiențelor în apropierea morții

Studiul NDERF ne-a permis să tragem numeroase concluzii legate de efectele ulterioare experiențelor în apropierea morții. El a demonstrat că moartea nu reprezintă sfârșitul spiritului uman, ci începutul unei noi călătorii. Studiul nostru a demonstrat că experiențele în apropierea morții conduc de regulă la o viață ulterioară mai bogată și mai plină de semnificații. Ele îi transformă pe subiecți în nenumărate maniere, făcându-i să se simtă mai plini de iubire, mai empatici și mai conectați cu restul umanității.

„Există viață după moarte?... Oncologul radiolog dr. Jeffrey Long afirmă că dovezile științifice acumulate conduc categoric către un răspuns afirmativ. După un deceniu de cercetări în domeniul experiențelor în apropierea morții… el demonstrează în această carte cum a ajuns la această concluzie controversată.”

Time.com

„Long și Perry au obținut rezultate fenomenale prin studierea experiențelor în apropierea morții. Munca lui Long ne-a apropiat mult de soluționarea rațională a misterului lumii de dincolo.”

Raymond Moody, doctor în medicină și în filozofie, autorul cărții Viață după viață

„Când și când apare pe piață o carte care are un impact colosal asupra progresului înțelegerii umane… Neprețuitul studiu efectuat de Long va facilita deschiderea minții foarte multor oameni, care vor înțelege astfel că moartea nu există cu adevărat.” James Van Praagh, medium spiritual și autor al cărții Mesaje de dincolo de moarte „Această carte extrem de importantă referitoare la experiențele în apropierea morții aduce dovezi solide că mintea și conștiința nu pot fi reduse la simpla activitate cerebrală.”

Mario Beauregard, doctor în filozofie, neurolog la Universitatea din Montreal și autor al cărții Creierul spiritual

„Dacă cineva îți cere dovezi că viața de după moarte există, recomandă-i această carte.”

Dannion Brinkley, autorul cărții Salvat de lumină


Cuprinsul cărții „Dovezi referitoare la lumea de dincolo - Știința experiențelor în apropierea morții”

  • Prefață ... 9
  • Capitolul 1 - Prima întâlnire cu subiectul ... 27
  • Capitolul 2 - Călătorie spre înțelegerea fenomenului ... 37
  • Capitolul 3 - Dovada nr. 1: Păstrarea lucidității în timpul procesului morții ... 71
  • Capitolul 4 - Dovada nr. 2: Experiența extracorporală ... 87
  • Capitolul 5 - Dovada nr. 3: Vederea orbilor ... 103
  • Capitolul 6 - Dovada nr. 4: O luciditate imposibilă ... 113
  • Capitolul 7 - Dovada nr. 5: Amintirea perfectă a retrospectivei vieții ... 125
  • Capitolul 8 - Dovada nr. 6: Reuniunea familială ... 139
  • Capitolul 9 - Dovada nr. 7: Relatările bebelușilor ... 153
  • Capitolul 10 - Dovada nr. 8: Experiențele din apropierea morții sunt similare oriunde se petrec în lume ... 165
  • Capitolul 11 - Dovada nr. 9: Vieți schimbate pentru totdeauna ... 177
  • Concluzie: Un crâmpei din lumea de dincolo ... 195

Fragmente din cartea „Dovezi referitoare la lumea de dincolo - Știința experiențelor în apropierea morții”

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN TIMPUL UNEI EXPERIENȚE DIN APROPIEREA MORȚII

Înainte de a continua, doresc să ofer o explicație de ordin general referitoare la experiențele din apropierea morții, ținând cont inclusiv de elementele specifice pe care le-am descoperit în cadrul uimitorului nostru Studiu NDERF.

Experiențele din apropierea morții sunt o înșiruire de evenimente care se petrec atunci când cineva este pe punctul de a muri, sau chiar când este declarat mort din punct de vedere clinic. Primul cercetător care a studiat din punct de vedere medical și care a relatat aceste fenomene în cartea sa de pionierat, Viața de după viață, a fost dr. Raymond Moody, în anul 1975. Ulterior, foarte mulți medici și cercetători științifici au examinat în profunzime acest fenomen. O experiență avută în apropierea morții poate include o parte din cele 12 elemente care urmează, sau chiar pe toate:

  1. Experiența extracorporală: separarea conștiinței de corpul fizic;
  2. Ascuțirea simțurilor;
  3. Trăirea unor emoții/sentimente extrem de intense și în general pozitive;
  4. Trecerea printr-un tunel;
  5. Întâlnirea cu o Lumină mistică și foarte strălucitoare (atât de deosebită de ceea ce numim noi „lumină" încât pe întreg parcursul acestei cărți o voi nota cu majusculă);
  6. Întâlnirea cu alte ființe, de regulă prieteni/rude decedate sau ființe mistice;
  7. Modificarea percepției timpului și spațiului;
  8. Retrospectiva vieții;
  9. Pătrunderea în lumile celeste;
  10. Primirea unei cunoașteri speciale;
  11. Întâlnirea unei bariere sau a unui hotar;
  12. Întoarcerea în corpul fizic, fie voluntară, fie involuntară.

Voi descrie în continuare pe scurt fiecare din aceste elemente pe care le-am întâlnit în cadrul studiilor de caz acumulate de-a lungul a zece ani de cercetări. Voi indica de asemenea procentul respondenților la chestionarul nostru care au experimentat ele¬mentul respectiv.

1. Experiența extracorporală

„O lună mai târziu, după ce am fost externat din spital, am vizitat acoperișul hotelului pe care îl observasem de sus. Era exact așa cum mi-l aminteam: exista o terasă cu un bar și cu mese acoperite de umbrele cu dungi albe și galbene. Până atunci nu fusesem nici măcar în holul de la intrarea în hotel, necum pe acoperiș. La rândul lui, cel mai bun prieten al meu mi-a confirmat uimit că descrierea mașinii în care am fost transportat la spital și a oamenilor care m-au însoțit era corectă".

„- De ce ai fost atât de supărat, țipând și înjurând pe holul de lângă sala de operație? l-am întrebat. Nu știai că te pot auzi?

- Ai dreptate, mi-a răspuns. Eram îngrozitor de frustrat, de obosit și de furios, așa că am început să înjur și să țip la gândul că te-aș putea pierde. Nu aveam de ales: ori țipam, ori aș fi izbucnit în plâns. Tu mureai, iar eu nu puteam face nimic ca să împiedic acest lucru. Hm, să înțeleg că cu prima ocazie în care mă voi afla în preajma unui pacient inconștient va trebui să îmi cenzurez limbajul?...”

De cele mai multe ori, experiențele extracorporale reprezintă primul element care apare în orice experiență din apropierea morții. în cadrul sondajului NDERF, 75,3% dintre respondenți au răspuns „da" la întrebarea: „Ai experimentat o separare a conștiinței tale de corpul fizic?”

Dovada nr. 2: Experiența extracorporală

„Pentru a putea experimenta zi de zi spiritualitatea, noi trebuie să ne aducem aminte că suntem ființe spirituale aflate temporar într-un corp fizic uman". - Barbara De Angelis

Experiența extracorporală este primul element care devine manifest în cele mai multe experiențe din apropierea morții. Studiul nostru definește această experiență astfel: „separarea conștiinței de corpul fizic". Această definiție nu descrie însă nici pe departe intensitatea experienței. Multe persoane care trăiesc experiențe în apropierea morții afirmă că asistă la evenimentele din lumea fizică deși se află într-o stare de inconștiență și adeseori nu mai au puls. Unele dintre ele își văd corpul inconștient și asistă la eforturile personalului medical de a le resuscita.

Aproximativ jumătate din respondenții din cadrul studiului NDERF afirmă că au trăit o experiență extracorporală în care au avut percepții vizuale și/sau auditive ale evenimentelor petrecute pe Pământ. De cele mai multe ori, conștiința lor se ridică deasupra corpului, de regulă până la tavan. Majoritatea respondenților afirmă că au asistat la evenimentele din lumea oamenilor dintr-un colț al încăperii în care se aflau. Foarte rar se întâmplă ca sufletul (conștiința) să coboare într-un punct mai jos decât corpul fizic, dar au existat și astfel de relatări. Iată de pildă exemplul unui bărbat pe nume Amro. Acesta suferea de o formă gravă de diabet și a intrat rapid într-o comă diabetică, leșinând în fața copiilor săi. Soția sa a chemat ambulanța și bărbatul a fost transportat la spital. Primul lucru de care a devenit conștient după ce a intrat în comă a fost faptul că se uita în jos la corpul său.

„M-am trezit că plutesc deasupra corpului meu! M-am văzut întins pe pat, întreaga mea familie aflându-se în jurul meu și plângând. Am observat o pată albă în jurul gurii și al nasului meu. Le-am strigat celor de față că eram încă în viață, dar nu m-au auzit. Am văzut-o pe sora mea mai mare intrând rapid în cameră și aducând pe cineva ai ea. Știam că era un medic, și mai era o fată cu el. Avea trăsături asiatice. Medicul și-a făcut datoria agitat, luau care m-a nemulțumit, și mi-a înfipt o seringă în piept. Am simțit o durere foarte puternică, ce m-a făcut să țip".

Conceptul de experiență extracorporală nu este acceptat cu ușurință de toți oamenii. Acest lucru ușor de înțeles, căci foarte puțini oameni au trăit vreodată separarea conștiinței lor de corpul fizic. De aceea, pare rezonabil să aducem dovezi solide în favoarea realității acestui fenomen. Din fericire, astfel de dovezi există, și încă în număr mare, așa cum vom vedea în continuare.

Dovada nr. 5: Amintirea perfectă a retrospectivei vieții

„Viața este la fel de plicticoasă ca o poveste spusă a doua oară". - William Shakespeare

Ce înseamnă de fapt o retrospectivă a vieții? Cel mai bun răspuns la această întrebare constă în a citi o astfel de retrospectivă din studiul NDERF.

Retrospectiva care urmează îi aparține un tânăr pe nume Mark. Acesta era pasager într-un jeep al cărui șofer a pierdut controlul asupra volanului pe un drum înzăpezit de lângă orașul Lake Tahoe, intrând într-o cabină de telefon. în urma impactului, Mark a fost aruncat din mașină și a fost rănit grav. El a trăit o experiență în apropierea morții completă, care a conținut aproape toate elementele descrise la începutul cărții de față. Unul din aceste elemente a fost o retrospectivă profundă a vieții sale.

Înainte să citești relatarea sa, doresc să subliniez faptul că există anumite elemente specifice retrospectivelor profunde ale vieții. Spre exemplu, Mark vede evenimentele din viața sa ca pe un film despre el însuși, nu ca niște imagini onirice bizare. Mai mult, el are o reacție empatică față de evenimentele pe care le retrăiește a doua oară, putând percepe pentru prima dată ce au simțit alte persoane care au interacționat cu el în anumite circumstanțe ale vieții sale. în urma acestei retrospective, Mark a ajuns la anumite concluzii referitoare la viața sa și la viață în general. Această cunoaștere de sine l-a ajutat să își schimbe cursul vieții. La ora actuală, Mark are o cu totul altă opinie despre moarte. După cum afirmă el în formularul NDERF: „Orice viață se sfârșește cu moartea... Nimeni nu ar trebui să se teamă de aceasta... Oare Peter Pan a spus că «a muri este cea mai mare aventură între toate»? Vei face și tu această călătorie, în momentul morții, lasă deoparte orice teamă și bucură-te de călătorie".

Iar acum, iată retrospectiva vieții lui Mark:

„Nu știu cum a început totul, dar știu că scopul acestui mesaj a fost ca eu să îmi reconsider viața. După cum spune clișeul: «întreaga viață mi-a trecut prin fața ochilor ca un flash», sau, după cum se spune mai nou, am trăit atunci o retrospectivă a vieții mele. Aș descrie această retrospectivă cape o lungă serie de sentimente care au avut la bază diferitele acțiuni din viața mea. Diferența față de ceea ce s-a petrecut în realitate a fost că acum îmi puteam experimenta nu numai propriile sentimente, ci și pe cele ale persoanelor afectate de acțiunile mele. Cu alte cuvinte, am simțit pentru prima dată ce au simțit ceilalți care au interferat cu viața mea. Cel mai copleșitor sentiment de acest fel i-a aparținut mamei mele...”

Ca să recapitulăm, există nouă categorii de astfel de dovezi:

  1. Nivelul de conștiință și de luciditate din timpul experiențelor în apropierea morții este de regulă mai mare decât cel din timpul experiențelor de zi cu zi, deși experiențele în apropierea morții se petrec de regulă atunci când omul este inconștient sau declarat mort din punct de vedere clinic. Experiențele în apropierea morții conțin anumite elemente ce respectă de cele mai multe ori o ordine consistentă și logică.
  2. Persoanele care trăiesc experiențe în apropierea morții aud și văd lucruri realiste, care pot fi verificate și confirmate ulterior de ei înșiși sau de alte persoane.
  3. Persoanele care suferă în viața de zi cu zi de diferite grade de orbire (mergând până la orbirea totală) dispun în timpul experiențelor în apropierea morții de o vedere normală sau paranormală. Există persoane oarbe din naștere care au descris experiențe vizuale foarte vii petrecute în timpul morții clinice.
  4. Majoritatea experiențelor în apropierea morții se petrec sub anestezie generală, deși experiențele conștiente ar trebui să fie imposibile în aceste condiții.
  5. Retrospectivele vieții care se petrec în timpul experiențelor în apropierea morții includ evenimente reale care s-au petrecut în viața acestor persoane, multe dintre ele fiind uitate de mult timp.
  6. Atunci când o persoană care trăiește o experiență în apropierea morții se întâlnește cu altcineva în timpul experienței sale, de cele mai multe ori este vorba de o persoană decedată, de regulă înrudită cu ea.
  7. Experiențele în apropierea morții ale copiilor, inclusiv ale celor foarte mici, sunt izbitor de similare cu cele pe care le trăiesc copiii mai mari sau adulții.
  8. Experiențele în apropierea morții sunt uimitor de asemănătoare, oriunde se petrec în lume. Astfel, experiențele în apropierea morții ale persoanelor din lumile neoccidentale sunt similare celor ale persoanelor din lumile vestice.
  9. Se întâmplă foarte frecvent ca persoanele care trăiesc experiențe în apropierea morții să își schimbe dramatic viața după ce își revin în simțiri. Aceste efecte ulterioare sunt de cele mai multe ori foarte profunde și de durată. Mai mult, ele respectă anumite tipare consistente.

Studiul NDERF este cel mai amplu studiu științific referitor la experiențele în apropierea morții realizat vreodată și aduce dovezi științifice excepționale legate de autenticitatea experiențelor în apropierea morții și de realitatea lumii de dincolo. Fiecare din cele nouă categorii de dovezi prezentate mai sus reprezintă în sine o dovadă solidă a realității experiențelor în apropierea morții și a lumii de dincolo. împreună, ele devin atât de convingătoare încât consider rezonabil să tragem con¬cluzia că există o lume de dincolo.

De altfel, nu sunt singurul care crede că experiențele în apropierea morții reprezintă dovezi solide ale unei lumi de dincolo. Este ușor să ne dăm seama de ce sunt atât de convinși de realitatea lumii de dincolo cei care trăiesc experiențe în apropierea morții. Pare normal să acceptăm că cele mai sigure informații legate de ceea ce se întâmplă după moarte provin de la persoanele care chiar s-au apropiat foarte mult de moartea corpului lor fizic.

Spune-ți opinia

Notă: Codul HTML este citit ca și text!
    Rău           Bun

  • Vizualizări: 24243
  • Cod produs: VDM09
  • Disponibilitate: Stoc zero
  • 20,00 LEI
  • 18,00 LEI

Etichete: Viața, după, moarte, Viața după moarte, Dovezi, referitoare, lumea, dincolo, Dovezi referitoare la lumea de dincolo

Viață Sănătoasă