Folosim cookie-uri pentru îmbunătățirea experienței pe acest website. Prin continuarea navigării pe www.librariespirituala.ro confirmați acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie.
Mai multe detalii: Politica de confidențialitate și Termene și condiții
Pentru comenzi mai mari de 200 lei, transportul prin Poșta Română este GRATUIT!
Comenzi telefonice de luni până vineri între orele 9:30-16 la nr. 0741.602.356

Vrăjitoarea verde

O magie sută la sută naturală!

Nou -10% Ghidul complet al magiei naturale bazate pe plante medicinale, flori, uleiuri esenţiale şi multe altele

Ghidul complet al magiei naturale bazate pe plante medicinale, flori, uleiuri esenţiale şi multe altele

O magie sută la sută naturală!

O vrăjitoare verde este o femeie înțeleaptă, familiarizată cu naturismul în general și cu plantele în particular, o terapeută și o vindecătoare care acceptă puterea naturii; extrage energia din sol și o captează pe cea cosmică; utilizează obiecte naturale precum pietrele și cristalele pentru a intra în comuniune cu Pământul; folosește ierburi, flori, uleiuri esențiale, plante medicinale și aromatice pentru a vindeca; invocă natura pentru călăuzire și respectă toate creaturile vii, indiferent cât de mici ar fi acestea.

Cartea Vrăjitoarea verde te călăuzește pe această cale, învățându-te cum să te folosești de plantele medicinale și aromatice, de diferite ierburi și flori, pentru a prepara poțiuni și uleiuri în vederea vindecării micilor afecțiuni și probleme de zi cu zi, dar și de cristale, pietre semiprețioase, alte roci și chiar de rămurele și de crenguțe, pentru a-ți găsi echilibrul interior. Dacă vei citi această carte, vei descoperi diferite modalități prin care te vei putea pune la unison cu marile elemente ale Pământului, conectându-ți sufletul cu cel al altor creaturi vii. De asemenea, acest ghid conține explicații pentru amestecarea diferitor poțiuni și combinații din plante, sugestii pentru ritualuri, rețete pentru alimente sacre și informații referitoare la modalitățile prin care poți asculta și poți intra în comuniune cu natura. Acceptă lumea vrăjitoarelor verzi și vei descoperi în acest fel puterile pe care ți le-a rezervat natura.

Introducere

Indiferent ce motive ai pentru a căuta o stare mai plenară de echilibru în viața ta, vei descoperi rapid că punerea la unison și armonizarea cu energiile naturii te pot ajuta să te eliberezi de factorii de stres și să te focalizezi asupra realității din momentul prezent (de tip aici și acum). Şi nu există nicio modalitate mai bună de a explora abundența naturii decât calea vrăjitoarei verzi.

În esență, calea vrăjitoarei verzi este calea terapeuților și vindecătorilor naturiști, care se folosesc de puterea plantelor medicinale și aromatice. Este o practică extrem de flexibilă, ce poate fi personalizată de către orice persoană care își dorește să exploreze darurile naturii, folosindu-le pentru a găsi o stare mai plenară de echilibru și de armonie în viața sa. Dacă vei citi cartea Vrăjitoarea verde, vei descoperi în ea toate informațiile de care vei avea nevoie pentru a avansa pe calea practicii spirituale a vrăjitoriei verzi, de la cele necesare pentru a putea păși pe calea verde în această epocă modernă și până la tot ceea ce trebuie să știi despre plantele medicinale și aromatice esențiale, despre alte plante, despre copaci, pietre și multe altele. Vei descoperi de asemenea diferite rețete, exerciții, sugestii pentru ritualuri și recomandări pentru prepararea diferitor poțiuni și amestecuri de plante, în diferite scopuri, în egală măsură laice și magice.

Cartea Vrăjitoarea verde include foarte multe subiecte, de la istoria acestei practici și până la crearea propriilor tale tradiții individuale, fiind efectiv un ghid pozitiv și pragmatic pentru toate vrăjitoarele verzi moderne care încearcă să se reconecteze cu natura în societatea în care trăim. Partea cea mai relevantă a vrăjitoarei verzi – care o face să fie absolut unică – este că aceasta reprezintă o practică solo extrem de specializată. Nu toți oamenii se simt atrași de aceleași lucruri și nu toți doresc să pună în aplicare aceleași metode. Ceea ce contează este să îți descoperi propriul echilibru în propria ta viață, în funcție de propriile tale dorințe și aspirații.

Vrăjitoarea verde colaborează îndeaproape cu natura și cu darurile sale. Ea se folosește de elementele naturale pentru a-și îmbunătăți starea de bunăstare fizică, dar și cea a spiritului ei, ba chiar și cea a mediului înconjurător, urmărind să stabilească o conexiune personală cu universul naturii. În lumea modernă, atât de puternic industrializată și tehnologizată, poate părea o provocare să te armonizezi cu natura. Din fericire, nu este necesar să elimini sau să inversezi influențele moderne. Tot ce trebuie să faci este să descoperi în ce fel îți poți conecta viața modernă cu această cunoaștere antică ce așteaptă să o redescoperi. Secretul constă în a recunoaște prezența energiei verzi în lumea modernă și în a descoperi în ce fel continuă să opereze aceasta.

Ascultă lumea din jurul tău. Deschide-ți inima. Reechilibrează-te. Şi mai presus de toate, savurează-ți călătoria.

 

Notă: Deși de-a lungul acestei cărți vom folosi numai pronumele feminin (ea / ele) cu referire la vrăjitoarea verde și la cititori, această cale nu îi exclude în niciun caz pe practicanții de sex masculin, al căror număr crește de la o zi la alta. Am optat pentru pronumele „ea / ele” dintr-o simplă conveniență.

 

Partea 1

Descoperirea căii vrăjitoarei verzi

 

Capitolul 1

Ce este vrăjitoria verde?

Dacă privim lucrurile dintr-o perspectivă istorică, vrăjitoarele verzi trăiau izolat de restul comunității, folosindu-se de energiile plantelor și ale copacilor din jurul lor pentru a-i vindeca pe ceilalți oameni. Cei care aveau nevoie de serviciile lor trebuiau să călătorească însă până la locul în care trăiau acestea. În zilele noastre, o vrăjitoare verde locuiește cel mai probabil în mijlocul unui oraș sau în suburbiile de la periferia acestuia. Ea poate avea o carieră în diferite domenii de activitate, cum ar fi afacerile, medicina sau învățământul. Alternativ, își poate crește copiii, fără a activa în vreo profesie anumită.

O vrăjitoare verde nu este definită de locul în care trăiește sau de munca pe care o prestează pentru a primi un salariu. Ea nu se limitează să lucreze numai cu plantele medicinale și aromatice sau cu copacii. Spre deosebire de ceea ce cred oamenii, o vrăjitoare verde nu este definită doar de maniera particulară prin care își exprimă spiritualitatea sau de religia pe care a adoptat-o, ci mai degrabă de relația ei cu lumea înconjurătoare, de etica și de afinitatea ei cu universul naturii. Pe scurt, ea trăiește viața unei vrăjitoarei verzi, sau altfel spus, pășește pe calea verde.

Calea vrăjitoarei verzi este o cale personală extrem de intensă, care integrează capacitățile, preferințele și antipatiile sale, dar și climatul unei locații geografice particulare și interacțiunea ei cu energia respectivului mediu înconjurător.

Cu alte cuvinte, ea nu reprezintă neapărat o tradiție, ci mai degrabă o adaptare personală a unui ideal.

Calea vrăjitoarei verzi

În accepțiunea populară, practica vrăjitoriei verzi este o expresie a spiritualității bazată pe natură, care insistă asupra interacțiunii persoanei cu mediul ei natural. În sine, vrăjitoria verde este o practică ce presupune utilizarea energiilor naturii cu scopul de a îndeplini o sarcină sau de a atinge un obiectiv. În general, orice tip de vrăjitorie este centrat în jurul unui zeu și al unei zeițe (uneori doar al unei zeițe), pornind de la premisa că magia este un fenomen natural.

Vrăjitoria este confundată frecvent cu Wicca, o religie modernă alternativă, bazată la rândul ei pe comuniunea cu natura. Deși există într-adevăr numeroase similitudini între Wicca și vrăjitorie, inclusiv reverența acordată naturii, Wicca rămâne totuși o religie formală specifică. Pe de altă parte, există o varietate foarte mare de tipuri de vrăjitorie, cu grade și structuri diferite. În această carte, noi vom folosi conceptul de „vrăjitorie” doar cu referire la acele practici ce se folosesc de energiile naturale pentru atingerea diferitor obiective, fără vreun context religios specific.

În concluzie, o vrăjitoare verde este o persoană care pășește pe calea verde, fiind plenar conștientă de maniera în care curg energiile naturii în viața și în mediul ei înconjurător, chiar dacă respectivul mediu nu este neapărat o grădină tradițională sau o pădure, așa cum descriu basmele sau alte viziuni romanțate ale oamenilor.

De ce am folosit însă în definiția de mai sus expresia „pășește pe cale”, în loc să spunem pur și simplu că „practică vrăjitoria verde”? Răspunsul este cât se poate de simplu: vrăjitoria verde nu reprezintă o practică separată de viața de zi cu zi, așa cum este de pildă ritualul magic. Ea este o experiență ce include absolut totul în sine, astfel încât întreaga viață devine o experiență magică.

Cu alte cuvinte, vrăjitoria verde nu este o tradiție formală, așa cum sunt Wicca Grădinăritului, Wicca Dianică, Tradiția Zânelor sau alte astfel de practici clar delimitate. Atunci când vorbim despre „tradiția vrăjitoriei verzi”, noi nu facem referire la o linie neîntreruptă de inițiați sau la o sumă precisă de dogme, ci doar la diferite metode și practici preluate din diferite locuri de vrăjitoarele verzi sau de vindecătoarele moderne (cele care se folosesc de așa-numitele „leacuri băbești”).

Dat fiind că practica vrăjitoarei verzi este o cale solo extrem de puternic individualizată, cărțile moderne care descriu această cale nu prezintă practic decât viziunea sau interpretarea autorilor respectivi referitoare la ea. Este literalmente imposibil să fii inițiat în calea vrăjitoarei verzi, căci nu există nicio cunoaștere formală transmisă printr-un antrenament precis, și nicio minte colectivă cu care să te poți conecta prin intermediul unor ceremonii sacre realizate de înțelepții comunității. Ce-i drept, există grupuri moderne eclectice care își bazează practica regulată pe idealurile vrăjitoriei verzi, dar nu este același lucru.

Un practicant al vrăjitoriei verzi își poate transmite mai departe cunoașterea personală, inclusiv notițele și diferite informații scrise, dar acesta nu este propriu-zis un proces de inițiere. Citirea ideilor și viziunii unui anumit autor referitoare la calea vrăjitoriei verzi este o formă de ucenicie prin care poți învăța o modalitate nouă de a percepe lumea înconjurătoare, descoperind în acest fel noi exerciții și tehnici care te pot ajuta să îți rafinezi și să îți aprofundezi conexiunea cu lumea naturală din jurul tău. Acest proces nu poate fi la fel de personal ca și o ucenicie tradițională, proces în decursul căruia ucenicul lucrează alături de maestrul său, dar este totuși o formă modernă de a dobândi anumite cunoștințe și capacități practice prin contactul cu un anumit practicant particular.

Perspectiva unei vrăjitoare verzi asupra vieții

Conceptele cheie care stau la baza practicii și perspectivei unei vrăjitoare verzi asupra vieții sunt: vindecarea, armonia și echilibrul. Ele sunt asociate direct cu trei perspective distincte:

 1. Cea asupra pământului (mediul înconjurător local, dar și planeta în ansamblul ei)
 2. Cea asupra umanității (în general, dar și asupra comunității locale și a cercurilor tale de prieteni și de cunoștințe)
 3. Cea asupra propriei tale ființe.

Foarte mulți oameni insistă doar asupra pământului, considerându-l principalul obiect de interes al vrăjitoarelor verzi, dar această perspectivă nu este corectă. O vrăjitoare verde înțelege că pământul integrează planeta și toate viețuitoarele care trăiesc pe ea, inclusiv animalele, plantele și oamenii. Din această perspectivă, într-adevăr, pământul reprezintă un termen colectiv care face referire la toate viețuitoarele. O vrăjitoare verde știe însă că această perspectivă de ordin general nu insistă suficient de mult asupra nevoilor individuale. Spre exemplu, putem deplânge poluarea generală a apelor planetei, dar o acțiune locală are un efect mult mai rapid asupra mediului nostru direct decât un marș de protest în fața sediului companiei de apă. „Începe prin a-ți face curățenie în propria ogradă” este un dicton pe care vrăjitoarele verzi îl înțeleg perfect.

Un al domeniu de interes al vrăjitoarelor verzi sunt oamenii. O vrăjitoare verde modernă înțelege cu ușurință impactul pe care îl are umanitatea asupra lumii naturale, nu doar prin maniera în care o tratează diferiții indivizi, ci și prin energia creată de sentimentele și de convingerile lor. Așa cum noi suntem influențați de energiile naturii, și aceasta din urmă este influențată de energiile noastre, efect care nu este întotdeauna pozitiv din păcate. Prin urmare, o vrăjitoare verde își propune întotdeauna să mențină armonia dintre umanitate și natură. Simultan, ea înțelege perfect faptul că oamenii își influențează inclusiv semenii prin intermediul energiei lor, și urmărește să mențină un mediu energetic cât mai armonios, astfel încât ființele umane să se simtă calme și dornice să își îmbunătățească viața într-o manieră pozitivă, interacționând unele cu celelalte într-o manieră facilă și plină de iubire.

Şi în sfârșit, o vrăjitoare verde trebuie să opereze întotdeauna într-o manieră armonioasă cu realitățile din propria sa viață. Cu alte cuvinte, ea trebuie să lucreze pentru îndepărtarea propriilor obstacole și pentru îndeplinirea propriilor obiective. Mai mult decât atât, ea trebuie să își cunoască propriul sine într-o măsură suficient de mare pentru a-și putea aplica energiile și talentele într-o manieră optimă. Identitatea de sine nu este întotdeauna aceea pe care și-ar dori-o omul, dar ea ilustrează esența reală a acestuia. Descoperirea acestui sine real poate fi extrem de dificilă, căci foarte mulți oameni se mint pe ei înșiși în mod regulat. Adeseori, ei devin complet orbi sau surzi în fața diferitor aspecte ale personalității lor, pe care nu le descoperă până în momentul morții. Pe de altă parte, lucrul cu aspectele ascunse în umbră ale propriului psihic poate conduce la rezultate extrem de satisfăcătoare, iar menținerea unei armonii între aspectele întunecate și cele luminoase ale acestuia ne poate echilibra în mare măsură energia personală.

Cuprins

 • Introducere 11
 • Partea I
 • Descoperirea căii vrăjitoarei verzi 13
 • Capitolul 1
 • Ce este vrăjitoria verde? 15
 • Calea vrăjitoarei verzi 16
 • Scurtă istorie a vrăjitoriei verzi 22
 • Cum putem învăța să ne identificăm cu Pământul? 27
 • Magia de a fi o vrăjitoare verde 30
 • Capitolul 2
 • Acceptă-ți puterea personală 37
 • Focalizează-ți atenția asupra centrilor tăi energetici 38
 • Instrumente pe care le poți folosi 43
 • Transformă-ți casa într-un spațiu sacru 52
 • Creează un spațiu sacru în afara casei 69
 • Pune-te la unison cu Pământul 71
 • Capitolul 3
 • Pune-te la unison cu natura 75
 • Familiarizează-te cu colțul tău de Univers 76
 • Experimentează energia mediului natural din jurul tău 79
 • Ancorează-te în energia telurică 81
 • Lucrează cu cele patru elemente naturale 82
 • Descoperă-ți și cultivă-ți simțurile 89
 • Capitolul 4
 • Manifestă puterea anotimpurilor 97
 • Ciclurile anotimpurilor și energia 98
 • Celebrarea solstițiilor și echinocțiilor 102
 • Meditații pentru fiecare anotimp în parte 103
 • Realizarea ritualurilor sezoniere 113
 • Partea a II-a
 • Pășește pe calea verde 123
 • Capitolul 5
 • Trăiește-ți viața la unison cu Pământul 125
 • Soarele, Luna și stelele 126
 • Lucrul cu energia verde 133
 • Magia copacilor 137
 • Conectează-te cu energia florilor 146
 • Plante medicinale și aromatice puternice 153
 • Folosirea pietrelor: Oasele pământului 162
 • Capitolul 6
 • Cultivă o grădină a vrăjitoarei verzi 173
 • Puterea grădinii personale 174
 • Întemeiază-ți propria ta grădină 177
 • Recomandări pentru procesul de semănare 181
 • Îngrijește-ți grădina prin metode naturale 183
 • Umple-ți casa cu plante în ghivece 188
 • Capitolul 7
 • Cultivă și practică magia vrăjitoarei verzi 191
 • Prepararea plantelor medicinale și aromatice 192
 • Extragerea energiei din plantele medicinale și aromatice 195
 • Binecuvântează-ți creațiile 198
 • Cum poți prepara un amestec parfumat din plante medicinale și aromatice 201
 • Cum poți realiza săculețe pentru farmece 214
 • Cum poți realiza o pernă pentru vise frumoase 216
 • Săculețe cu farmece pentru grădină 219
 • Cum poți realiza o mătură 221
 • Cum poți realiza diferite balsamuri sau parfumuri 225
 • Cum poți realiza diferite dale din piatră pentru grădina ta 229
 • Capitolul 8
 • Devino o vindecătoare naturală 237
 • Pașii procesului de vindecare 237
 • Prepararea ceaiurilor vindecătoare 239
 • Uleiuri esențiale pentru amplificarea energiei și a puterii personale 244
 • Băi pentru regenerarea organismului și săruri pentru baie 251
 • Cum poți prepara diferite elixiruri pentru recăpătarea stării de sănătate 258
 • Rețete de bucătărie pentru vrăjitoarele verzi 261
 • Conectează-te cu energia fructelor 262
 • Integrează puterea florilor 267
 • Cum poți prepara diferite tipuri de oțet (cu grade de tărie diferite) 274
 • Adaugă îndulcitori cu zaharuri infuzate 276
 • Îmbunătățește-ți starea de sănătate cu ajutorul legumelor 280
 • Integrează bunătatea cerealelor 289
 • Anexă
 • Corespondențele magice ale diferitelor articole naturale 295

Spune-ți opinia

Notă: Codul HTML este citit ca și text!
    Rău           Bun

 • 58,00 LEI
 • 52,00 LEI

Etichete: Vrăjitoarea verde, plantele medicinale şi aromatice, diferite ierburi şi flori, cristale, pietre semipreţioase

Viață Sănătoasă