Vindecă - Darul Vieții - Eli Cătană, Cristal Life
Introducere
[...] Toate lucrurile „noi”, care aduc schimbarea mentalităților adânc înrădăcinate sunt privite cu scepticism, chiar cu refuz înainte de a fi verificate, doar pentru că „obligă” la ieșirea din obișnuit. În cel mai fericit caz pot fi curiozități. Cei perseverenți însă, au șansa de a aduce schimbarea la nivel particular, dincolo de teorie, apoi experiența își găsește calea spre a fi împărtășită. Cu cât metoda de a avea un mod de viață sănătos este mai simplă, cu atât ea devine mai puțin interesantă și rareori băgată în seamă.
[...] Întrebări precum „de ce mănânc?” aveau de fiecare dată un răspuns prompt: „mi-e foame”. Ceea ce nu-mi mai amintesc este dacă mi-am pus până în momentul respectiv întrebări precum „ce este foamea?”, „de ce este necesară o astfel de hrană?” și mai mult decât atât, „dacă hrana pe care o consum este bună”. Evident, cu cât era mai sofisticată, cu atât alergam mai mult după ea și cu cât era mai scumpă, cu atât era mai bună. Toată lumea făcea la fel, mânca în esență la fel, chiar dacă forma diferea, iar acest lucru m-a făcut să cred – până la acel moment – că așa trebuie făcut. Că este un scenariu perfect la căruia nu-i mai trebuie nici o modificare. Educația îmi spunea acest lucru, mereu și mereu. Însă la fel ca și mâncarea, acceptată ca educație și obișnuință, în acest „scenariu devenit program” am început să accept și boala ca făcând parte din jocul vieții. Era un concurs „cine și de ce suferă mai mult”, ce medicamente sofisticate păcălesc cel mai bine.
[...] Dragii mei, la fel cum au făcut alții cu mine, dau mai departe o experiență, o expun, dar cu siguranță nu o impun. Voi decideți dacă merită atenția voastră pentru ca apoi să o transformați din teorie în propria experiență, numai voi. Şi vă mai spun un lucru: nu lăsați niciodată să vi se impună ceva. Sunteți capabili să discerneți, să va asumați responsabilitatea și să vă respectați viața în comuniune cu propria voastră divinitate. În rest, este vorba de colaborare, de exprimarea rezultatelor la care fiecare dintre noi ajungem, pentru a fi mai aproape de adevăr. Sufletul vostru va simți întotdeauna alegerea pe care este bine să o faceți. Fiți doar atenți.
[...] Primele tentative nu au fost dintre cele mai reușite, nici la nivel culinar, nici astrologic și nici în ceea ce privește deconspirarea atitudinilor mentale prin jurnal. Se spune: „un rău nu vine niciodată singur, dar cu siguranță că nici un bine nu vine niciodată singur”. Susținută de atâta bine, nu puteam decât să continui noul mod de viață pe care mi l-am ales. Şi mulțumesc pentru acest lucru tuturor celor care m-au susținut fizic și subtil să merg mai departe. Mulțumesc Divinității mele pentru răbdarea cu care mi-a așteptat decizia. Cred că acum vrea să mai fac un pas!
[...] Miracolul vieții se află în simplitatea ei, în ciclurile și etapele ei.
Einstein spunea: „rezultatele mele s-au datorat răbdării de a căuta răspunsuri în lucrurile simple pe lângă care alții treceau considerându-le neimportante”.
Alimentația naturală nu și-a dobândit încă statutul firesc, asta poate datorită simplității ei și a lipsei de spectaculos cu care vine.
A. Riant spunea: „Sănătatea nu este dreptul celui mai tare ci răsplata celui mai înțelept”.
Într-un asemenea timp este importantă responsabilitatea față de deciziile luate, însă dincolo de această responsabilitate e bine să păstrăm ideea copilului din noi, a jocului, a curajului de a cerceta. Bucuria față de jocul în sine, de universul nou care se oferă permanent pentru explorare nu cere un scop. Un joc jucat cu sinceritate va aduce de la sine un rezultat pe măsură.
Nu-mi mai amintesc acum cine spunea: „important este drumul, nu finalitatea lui”.
Este vorba de acordarea la noile energii ale Universului și ale Planului Fizic, aflat acum în permanentă schimbare. Experiența voastră particulară poate confirma cele spuse aici.
Este necesar curajul de a evita să spuneți „NU” când încă nu ați înțeles, când încă mentalul este cantonat în programe vechi. Experiența pur și simplu va vorbi prin sine, iar atunci veți înțelege și vă veți mulțumi pentru curajul de a fi făcut primul pas. Așa este și așa trebuie să fie.
[...] Pentru început, voi reda câteva noțiuni principale despre calitățile celor mai folosite legume și fructe în alimentația naturală. Urmează apoi un capitol cu descrierea unor sucuri naturale, după care propunem curajoșilor câteva rețete.
Curaj!
Autoarea