Folosim cookie-uri pentru îmbunătățirea experienței pe acest website.
Prin continuarea navigării pe www.librariespirituala.ro confirmați acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Mai multe detalii: Politica de confidențialitate și Termene și condiții
Shri Parthasarathi Rajagopalachari (cunoscut sub denumirea afectuoasă de Chariji) s-a născut în 24 iulie 1927 în Vayalur, lângă Chennai, în sudul Indiei.
Aspirațiile spirituale ale lui Chariji au apărut la vârsta de optsprezece ani, când a auzit o prezentare despre Bhagavad Gita, după care a început un studiu detaliat al textelor religioase și spirituale. La vârsta de treizeci de ani, a început instruirea tradițională în religia hindusă Vaishnava, fiind focalizat pe yoga, filosofie, religie și spiritualitate.Șapte ani mai târziu, în 1964, l-a întâlnit pe Shri Ram Chandra din Shahjahanpur (Babuji) și a început practicarea meditației Sahaj Marg, primind transmisie pentru prima dată. Îndrumătorul spiritual al lui Babuji, Ram Chandra din Fatehgarh (Lalaji) redescoperise antica artă a transmiei yoghine la sfârșitul secolului al nouăsprezecelea, continuând-o prin intermediul succesiunii Maeștrilor sistemului Sahaj Marg. Prin transmisie, Maestrul în viață poate induce în inima aspirantului energia subtilă a propriei sale condiții, pentru dezvoltarea interioară a acestuia. A fost convingerea lui Babuji că: "acolo unde se încheie religia, începe spiritualitatea" și sub îndrumarea sa și-a început Chariji parcursul spiritual.
Chariji a călătorit în toată lumea, constant însoțitor al lui Babuji în călătoriile sale spirituale, explicând sistemul spiritual Sahaj Marg celor interesați și inspirându-i pe mulți să înceapă practica Sahaj Marg. A scris mai multe cărți care dezvăluie adânca sa iubire pentru Maestrul său, pentru Misiunea și metoda acestuia. Cartea sa, Maestrul meu, un tribut personal adus lui Babuji, a fost publicată în aproape douăzeci de limbi. Celelalte cărți ale sale cuprind jurnalele din călătoriile sale de peste ocean cu Babuji, o autobiografie și numeroase volume cu discursuri rostite în India și peste hotare.
De când a fost publicat pentru prima dată, ca Principiile Sahaj Marg, volumul Ia, această colecție a oferit o introducere cuprinzătoare în spiritualitate, yoga și practica Sahaj Marg. Autorul împărtășește perspective asupra multor principii de bază și a problemelor de spiritualitate din viața modernă de zi cu zi. El explorează relația dintre spiritualitate, religie și știință; istoria practicii yoga, filozofia Vedică, originile Sahaj Marg; diferența dintre nevoi și dorințe în existența umană, importanța purificării și a regularizării minții prin practică; țelul spiritual, nevoia de un profeso..
Descrierea cărții „Maestrul meu”Cuvânt înainteÎn postscript-ul edițiilor precedente, am relatat o experiență care, în 1974, a condus la scrierea acestei cărți. A fost rezultatul a ceea ce cred că reprezenta o comandă interioară, din lăuntrul meu, venită din partea Maestrului. Voi încerca acum să relatez întâmplările anterioare acelui moment, ceea ce ar putea explica de ce chemarea Maestrului mi-a fost încredințată mie. Maestrul meu a fost grav bolnav în prima parte a anului 1974 și, în cele din urmă, a trebuit internat în spitalul din Lucknow, unde, aproape o lună, s-a aflat într-o s..
Descrierea cărții „Rolul Maestrului în evoluția omului”Aș dori să încep această sesiune vorbind despre un subiect foarte apropiat inimilor noastre, a tuturor celor de aici; despre cineva pe care l-am iubit foarte mult, pe care încă îl iubim foarte mult, Maestrul nostru. Mulți dintre voi au avut șansa să stea în preajma lui mulți ani și ceea ce voi spune nu va fi foarte nou pentru voi; dar, în același timp, atunci când vorbim de multe ori despre același lucru, există două avantaje. Cel dintâi este că orice lucru care merită să fie spus poate fi repetat de mai multe ori, nu trebuie de fiec..
Fragmente[...]Acum să trecem la meditație.Meditația a fost definită ca procesul de a te gândi constant la un singur lucru. În rest, știți cu toții de ce medităm. Însă vă rog să vă amintiți că meditația nu este decât o tehnică. Ea nu reprezintă un scop în sine. Și aceasta este demonstrată adesea de numeroasele persoane care încep să mediteze și apoi sforăie fără să fie conștienți de nimic. Este o meditație făcută mecanic. Mai degrabă le place meditația decât să mediteze. Babuji zicea: „Este un lucru făcut în mod mecanic, care nu le asigură niciun progres.” Pentru că, atunci când medităm, trebui..