Folosim cookie-uri pentru îmbunătățirea experienței pe acest website. Prin continuarea navigării pe www.librariespirituala.ro confirmați acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie.
Mai multe detalii: Politica de confidențialitate și Termene și condiții
Pentru comenzi mai mari de 200 lei, transportul prin Poșta Română este GRATUIT!
Comenzi telefonice de luni până vineri între orele 9:30-16 la nr. 0741.602.356

Vindecă - Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray

-11% Reducere de pret Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray

Detalii din cartea „Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray

Bea în sănătatea ta!

Sucul proaspăt stors este modul cel mai gustos de a vă satisface nevoile nutriționale și, în același timp de a vă stinge setea. Acum, unul dintre cei mai mari experți din lume în domeniul nutriției naturale și sănătății pe cale naturală vă oferă informații clare despre puterea vindecătoare și revigorantă a diverselor sucuri de fructe și legume, alături de o colecție de peste 150 de rețete, de îți lasă gura apă. Cartea completă a sucurilor dezvăluie cum pot anumite sucuri să ajute:

 • La combaterea cancerului
 • Împotriva îmbătrânirii
 • La ameliorarea artritei
 • La reducerea colesterolului
 • La scăderea tensiunii
 • La tratarea pietrelor la rinichi și a ulcerelor și multe, multe altele!

De asemenea, veți găsi aici informații nutriționale pentru fiecare rețetă, precum și un ghid eficient și sigur (și opțional) pentru posturile cu sucuri. Aceasta este singura carte despre sucuri de care veți avea vreodată nevoie!

Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray

Cuprinsul cărții „Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray

 • PREFAȚĂ 7
 • MULȚUMIRI 9
 • CAPITOLUL 1: DE CE SUCURI? 11
 • CAPITOLUL 2: CE ESTE ÎN SUC? SUBSTANȚELE NUTRITIVE 33
 • CAPITOLUL 3: CE GĂSIM ÎN SUCURI? ANUTRIENȚII 53
 • CAPITOLUL 4: CUM SĂ FACEM SUCURI: PRIMII PAȘI 75
 • CAPITOLUL 5: ÎNDRUMAR DE FRUCTE 95
 • CAPITOLUL 6: ÎNDRUMAR DE LEGUME 151
 • CAPITOLUL 7: CINCIZECI DE REȚETE DE SUCURI FABULOASE 223
 • CAPITOLUL 8: SUCUL CA MEDICAMENT 279
 • CAPITOLUL 9: POSTUL CU SUCURI 303
 • CAPITOLUL 10: SUCURI PENTRU SLĂBIT 319
 • CAPITOLUL 11: SUCURILE, FUNCȚIA IMUNITARĂ ȘI PACIENTUL CU CANCER 349
 • CAPITOLUL 12: RĂSPUNSURI LA ÎNTREBĂRI OBIȘNUITE DESPRE SUCURI 365
 • MESAJ PERSONAL 387

Fragmente din cartea „Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray

SUCURILE - UN MOD DE VIAȚĂ

Sucurile sunt foarte ușor de încorporat în viața voastră. Pur și simplu faceți-vă un obicei din a bea cel puțin 450 ml de suc în fiecare zi. Sucul proaspăt e un mod minunat de a începe dimineața - este un înlocuitor gustos pentru ceașca aia de cafea. Dacă lucrați la birou, faceți-vă destul suc încât să vă umpleți termosul și să îl luați la serviciu. O gustare cu suc la jumătatea dimineții sau la jumătatea după-amiezii este un mod sănătos de a vă menține nivelul ridicat de energie. La prânz și la cină începeți masa cu o „salată într-un pahar". După ce veți începe să simțiți câteva dintre beneficiile consumului de sucuri, vă va fi ușor să vă amintiți de importanța sucului de fructe și legume proaspete în rutina voastră zilnică.

SUC PROASPĂT VS. FRUCTE ȘI LEGUME ÎNTREGI

Poate că vă întrebați, „Dar de ce sucuri? N-ar trebui să mâncăm fructe și legume întregi, pentru fibre?" Răspunsul: Sigur că așa ar trebui, dar ar trebui să faceți și sucuri. Stoarcerea fructelor și legumelor proaspete furnizează o oarecare cantitate de fibre, mai ales fibre solubile. Și fibrele solubile sunt cele care au efectul de a reduce nivelul colesterolului. Gândiți-vă - fibrele înseamnă materialul nedigerabil care se află în plante. Deși ele sunt foarte importante pentru o funcționare corectă a intestinului, sucul este cel care ne hrănește. Practic, corpul nostru transformă mâncarea pe care o mâncăm în suc, astfel încât să poată fi absorbită. Stoarcerea fructelor și legumelor ajută procesul digestiv al corpului și permite absorbția rapidă a substanțelor nutritive de calitate. Rezultatul este un nivel crescut de energie. Stoarcerea fructelor și legumelor furnizează rapid avantajele nutritive cele mai ușor digerabile și cele mai concentrate ale sucurilor și legumelor.

SUC PROASPĂT VS. SUCURI LA CUTIE, LA STICLĂ SAU CONGELATE

Sucul proaspăt este net superior sucurilor la cutie, la sticlă sau congelate. Sucul proaspăt nu numai că are valori nutritive mai ridicate, ci conține viață. Anume, sucul proaspăt conține enzime și alte ingrediente „vii". Spre deosebire de acesta, sucurile la cutie, la sticlă și ambalate au fost pasteurizate, ceea ce le mărește durata de viață la raft, însă duce la pierderea unor substanțe nutritive identificabile, precum vitaminele și mineralele, dar și la pierderea altor factori, care încă nu sunt înțeleși pe deplin.
Pentru a ilustra acest lucru, un grup de cercetători au proiectat un studiu științific, în care au comparat activitatea antivirală a sucului proaspăt de mere cu cea a sucului de mere comercial făcut din suc concentrat, a cidrului de mere și a vinului de mere. Activitatea antivirală cea mai puternică a fost descoperită în sucul proaspăt de mere. De ce? Sucurile de mere comerciale sunt produse folosind metode precum pasteurizarea, care distrug enzimele. Astfel, o mare parte din activitatea antivirală este și ea pierdută.

MERELE


Merele își au originea în munții Caucaz, din Asia de Vest și Europa de Est. Adesea, mărul mai este numit și regele fructelor. în Statele Unite sunt disponibile peste 25 de varietăți de mere. Varietatea cea mai populară este Delicious. Merele bune pentru suc sunt varietățile Delicious (atât cele roșii, cât si cele aurii), Granny Smith și Winesap.

PRINCIPALELE BENEFICII

Merele sunt o sursă bună, dar nu extraordinară de multe vitamine și minerale, mai ales dacă nu sunt curățate de coajă. Merele necurățate de coajă au un conținut ridicat de caroteni non-provitamina A și de pectină. Pectina e un tip de fibră extraordinară, care s-a dovedit că are o serie de efecte benefice. Pentru că este o fibră ce formează gel, pectina poate să îmbunătățească abilitatea mușchiului intestinal de a împinge reziduurile prin tractul alimentar. De asemenea, pectina poate să se lege de toxine și să le elimine în intestinul gros, dar și să ajute la reducerea nivelului de colesterol. Cum pectina este o fibră solubilă în apă, sucul proaspăt va mai păstra o parte din aceste fibre benefice. Sucul de mere s-a dovedit a fi și antiviral.
Merele, precum și celelalte fructe și legume moi, conțin acizi elagici, clorogeni și cafeici - anutrienți cu acțiune anticancerigenă semnificativă. Mere proaspete întregi și sucul de mere proaspete conțin aproximativ 100-130 mg din acești compuși prețioși. Conținutul de astfel de compuși în sucul de mere la conservă, la sticlă sau congelat este zero sau aproape zero. Un alt motiv pentru care este preferabil să beți sucul de mere proaspăt.
S-au făcut multe cercetări interesante cu privire la acidul elagic, care este numit „o nouă generație de medicamente împotriva cancerului". Una dintre principalele sale acțiuni este să protejeze împotriva deteriorării cromozomilor și să blocheze acțiunile cauzatoare de cancer ale multor agenți poluatori. Anume, s-a dovedit că acidul elagic blochează efectele cauzatoare de cancer ale mai multor compuși din fumul de țigară, cunoscuți drept PAH (hidrocarburi aromatice policiclice). Acidul elagic este un antioxidant puternic și prezintă și o capacitate de a crește nivelul multor compuși antioxidanți ai corpului, printre care și glutationul. Acidul elagic este încă un exemplu de anutrient cu proprietăți anticancerigene puternice și prezența lui este încă unul din motivele pentru care trebuie să consumăm alimentele proaspete.
Din această discuție este evident că sucul proaspăt de mere își are propriile lui beneficii, însă una dintre utilizările principale ale merelor este amestecarea lor cu alte fructe și legume, datorită aromei lor dulci, dar nu foarte pregnante.

ANALIZĂ NUTRIȚIONALĂ

1 măr crud mediu, cu coajă (138 g)
Substanțe nutritive și unități:
Apă 115,83 gbr /> Calorii 81 kcal
Proteine 0,27 g
Grăsimi 0,49 g
Carbohidrați 21,05 g

Spune-ți opinia

Notă: Codul HTML este citit ca și text!
    Rău           Bun

 • 35,00 LEI
 • 31,00 LEI

Etichete: Vindecă, Cartea, completă, sucurilor, Michael, Murray, Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray

Viață Sănătoasă