Folosim cookie-uri pentru îmbunătățirea experienței pe acest website. Prin continuarea navigării pe www.librariespirituala.ro confirmați acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie.
Mai multe detalii: Politica de confidențialitate și Termene și condiții
Comenzi telefonice de luni până vineri între orele 9:30-16 la nr. 0741.602.356
Pentru comenzi mai mari de 200 lei, transportul prin Poșta Română este GRATUIT!

Pamela Colman Smith

În 1909, sub supervizarea lui Arthur Edward Waite, a început să creeze (pentru o sumă derizorie de bani) 78 de picturi alegorice descrise de Waite ca un pachet modificat de cărți de Tarot.S-a născut în data de 16 februarie 1878, în Middlesex, Anglia, din părinți americani. Și-a petrecut anii copilăriei între Londra, New York și Kingston, Jamaica. În adolescență, a călătorit prin Anglia cu compania de teatru a lui Ellen Terry și Henry Irving. Mai târziu, și-a început educația formală în domeniul artei la Institutul Pratt din Brooklyn, pe care l-a absolvit în anul 1897. Deși americancă prin naștere, s-a întors în Anglia, unde a devenit designer de teatru (pentru teatrul de păpuși) și ilustratoare de cărți, pliante și postere. În jurul anului 1903 s-a înscris în Ordinul Golden Dawn. În 1909, sub supervizarea lui Arthur Edward Waite, a început să creeze (pentru o sumă derizorie de bani) 78 de picturi alegorice descrise de Waite ca un pachet modificat de cărți de Tarot. Ilustrațiile au fost publicate în același an de William Rider and Son și exemplifică misticismul, convingerile rituale, imaginația, fantezia și emoțiile profunde ale artistei. În pofida expozițiilor artistice ocazionale și a recenziilor favorabile ale criticilor, vânzarea foarte lentă a operelor sale și refuzurile primite de la editurile comerciale au dezamăgit-o profund pe Pamela Colman Smith. Pamela nu s-a măritat niciodată. Nu a avut moștenitori cunoscuți, cu excepția unei dame vârstnice de companie cu care a împărțit apartamentul. A murit în data de 18 septembrie 1951, săracă și uitată. Nu a existat o procesiune funerară care să îi onoreze viața, nici un serviciu memorial care să descrie impactul pe care avea să îl producă mai târziu opera ei asupra admiratorilor săi. A murit dezamăgită de viață și de faptul că picturile și textele scrise de ea nu au avut succes. Cu toate acestea, nu a încetat niciodată să creadă în ea însăși. Pamela Colman Smith a căzut în uitare, cu excepția celor 78 de ilustrații de pe cărțile de Tarot, cunoscute sub numele de Tarotul Rider-Waite. Cu siguranță, ar rămâne uimită și ar fi bucuroasă să știe că ilustrațiile sale influențează astăzi emoțiile a milioane de oameni.
Produse pe pagină:
Sortare după:

Tarotul Rider Waite

Tarotul Rider Waite®Bazatpe ediția originală (singura autorizată) a faimosului pachet cu 78 de cărți deTarot Rider-Waite®Ilustrațiioriginale de PamelaColman Smith® >sub supervizarea lui Arthur Edward WaiteInstrucțiunipreluate din cartea Cheia Tarotului, deArthur EdwardWaite> IntroducereDe Stuart R. KaplanDr. Arthur Edward Waite(1857-1942) >a fost un adept autentic al ocultismului, ale căruilucrări, între care Kabbalah Sacră șiCheia Tarotului, au fost publicate în Anglia în anul 1910. Cheia pachetului de cărți de Tarot folosită de Waite afost simbolismul. Acesta spune în CheiaTaro..

56,00 LEI 50,00 LEI

Viață Sănătoasă