Folosim cookie-uri pentru îmbunătățirea experienței pe acest website. Prin continuarea navigării pe www.librariespirituala.ro confirmați acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie.
Mai multe detalii: Politica de confidențialitate și Termene și condiții
Comenzi telefonice de luni până vineri între orele 9:30-16 la nr. 0741.602.356
Pentru comenzi mai mari de 200 lei, transportul prin Poșta Română este GRATUIT!

Dezvoltare Personală - Urmează-ți pasiunea, descoperă-ți puterea - Tot ce trebuie să știi despre Legea Atracției

-8% Stoc zero Reducere de pret Urmează-ți pasiunea, descoperă-ți puterea - Tot ce trebuie să știi despre Legea Atracției

Detalii din cartea „Urmează-ți pasiunea, descoperă-ți puterea - Tot ce trebuie să știi despre Legea Atracției

Cartea Urmează-ți pasiunea, descoperă-ți puterea te învață într-o manieră pragmatică și motivațională cum să preiei controlul asupra vieții tale și cum să obții lucrurile pe care le dorești în viață. Doyle explică limpede că Legea nu este un instrument de dezvoltare personală ce poate fi folosit corect sau incorect, ci un mecanism de funcționare a energiei în întregul univers. Folosirea eficientă a Legii presupune focalizarea atenției, recunoașterea situației în care te afli și aspirația plină de ardoare către realitatea pe care ți-o dorești. Secretul reușitei este pasiunea, viziunea și împlinirea menirii.

Bob Doyle îți oferă un plan pas cu pas de creare a unei viziuni asupra vieții pe care dorești să o trăiești și te învață cum să îți creezi această viață.


Fantastic!
„În sfârșit, un ghid pe înțelesul tuturor 
despre cum să obții succesul în viață!”

— Dr. Joe Vitale, autor al cărții Zero limite

Urmează-ți pasiunea, descoperă-ți puterea - Tot ce trebuie să știi despre Legea Atracției

Cuprinsul cărții „Urmează-ți pasiunea, descoperă-ți puterea - Tot ce trebuie să știi despre Legea Atracției

 • Cuvânt înainte, de Marci Shimoff                      vii
 • Introducere                                                       xi
 • Capitolul 1                                                         1
 •       Introducere în Legea Atracției 
        și a Rezistenței
 • Capitolul 2                                                        27
 •       Tu ce viziune ai?
 • Capitolul 3                                                          35
 •       Noi avem cu adevărat de ales
 • Capitolul 4                                                           55
 •       Tehnici de eliminare
 • Capitolul 5                                                           81
 •       Vizualizarea
 • Capitolul 6                                                          125
 •       Răspunsuri la întrebările pe care 
        ți le pui cu siguranță
 • Resurse recomandate                                           215

Fragmente din cartea „Urmează-ți pasiunea, descoperă-ți puterea - Tot ce trebuie să știi despre Legea Atracției”

Noi avem cu adevărat de ales

În ultimă instanță, calea pe care o urmezi în viață este propria ta creație. Tu o determini prin rezonanțele tale energetice, conștiente sau inconștiente.

La modul ideal, ar fi de preferat să faci acest lucru în mod conștient, respectiv să îți modelezi destinul astfel încât viața ta să se alinieze cu lucrurile care îți trezesc pasiunea și entuziasmul. Te rog să remarci faptul că am folosit pluralul atunci când am vorbit despre aceste lucruri. Insist asupra acestui fapt deoarece secretul reușitei în cazul de față nu constă în încercarea de a identifica „marea pasiune sau menire a vieții tale”. Te asigur că de-a lungul anilor multe lucruri îți vor trezi pasiunea și entuziasmul.

Eu cred că cei care petrec ani de zile căutându-și „menirea în viață” își pierd timpul, căci nimeni nu primește o singură șansă, pe care dacă o ratează, își ratează practic viața, indiferent în ce constă această „șansă”.

Dacă acest lucru ar fi adevărat, omul ar fi conceput cu totul altfel, atât din punct de vedere intelectual cât și din punct de vedere creativ. Dacă ne-ar fi dat să facem un singur lucru, acesta ne-ar fi extrem de clar la nivel instinctiv, astfel încât nu am mai trăi această stare de confuzie și de suferință din cauza negăsirii sale. Dimpotrivă, l-am face în mod automat, la fel cum albinele polenizează florile. Aceasta este menirea lor și ele nu au de ales. De aceea, nicio albină nu reflectează la destinul ei, ci este pur și simplu una cu el.

Noi, oamenii, avem însă de ales. De aceea, foarte mulți oameni se simt confuzi!

În realitate, singurul motiv pentru care ne simțim îndoiți în ceea ce privește pasiunile și menirea noastră în viață este convingerea noastră că acestea ar trebui să ne fie extrem de clare.

De ce contează atât de mult acest lucru pentru noi?

De ce nu putem face ceva pur și simplu pentru că ne face plăcere? De ce trebuie să identificăm o activitate cu „menirea” noastră pentru a-i atribui o valoare deosebită, angrenându-ne timpul și energia în ea?

Indiferent în ce constă viziunea sau visul tău, acestea îți vor fi revelate mult mai ușor dacă faci cu plăcere ceea ce faci. În acest fel, totul ți se va părea mai amuzant. Mai mult, acțiunile tale vor genera rezultate mult mai semnificative, vei fi înconjurat de oameni care te vor sprijini și te vei bucura mai mult ca oricând de viață.

Ceea ce ne propunem în acest capitol este să creăm un punct de plecare, o viziune care să te inspire și să te facă să acționezi.

Scopul este să îți creezi o viziune care să te inspire să îți realizezi propria măreție personală, transformându-te astfel într-o sursă generatoare de valori pentru această lume. Dacă vei face acest lucru, Universul te va răsplăti oferindu-ți toate lucrurile de care ai nevoie pentru a perpetua această experiență.

Ai deja o viziune foarte clară asupra vieții pe care ți-o dorești? Foarte bine! Chiar și în acest caz, doresc să o abordezi la fel ca cei care nu știu la fel de clar cum doresc să arate viața lor. De ce? Deoarece dorim să ne asigurăm că această viziune este într-adevăr a ta.

Am lucrat cu nenumărați oameni care aveau dificultăți în a atrage ceea ce își doreau pentru simplul motiv că viziunea lor asupra vieții pe care și-o doreau nu le aparținea lor, ci altor persoane.

Multora dintre ei li s-a inoculat încă din primii ani de viață ideea că își doresc să fie medici… sau soție casnică… sau orice altceva! Fără să verifice vreodată ce anume îi pasionează cu adevărat, ei și-au creat o educație și o experiență de viață care nu avea nimic de-a face cu dorințele reale ale sufletului lor.

Foarte mulți oameni se află în această situație și se trezesc într-o bună zi simțindu-se pierduți și incapabili să se bucure de propria lor viață. La modul ideal, noi ar trebui să ne bucurăm în fiecare moment de ceea ce suntem… dar acest lucru se întâmplă foarte rar. De cele mai multe ori, noi ne gândim tot timpul la ceea ce nu suntem și la ceea ce nu facem bine.

Acest lucru se datorează procesului de condiționare la care ne-a supus societatea. Ideea că „nu suntem suficient de buni așa cum suntem” a fost creată de anumite persoane care doreau ca oamenii aflați în sfera lor de influență să „își cunoască locul”. Pentru ca cineva să își poată păstra puterea, cei din jurul lui trebuie să perceapă existența acestei puteri și faptul că unii o pot avea, iar alții nu. Întotdeauna se vor găsi oameni care să își învețe semenii că au o natură limitată, nu una nelimitată. De aceea este atât de prevalentă la ora actuală mentalitatea de tip „nu pot”.

Deși nu trece o zi fără să descoperim lucruri noi despre natura infinită a Universului și despre miracolul vieții, noi continuăm să ne focalizăm asupra limitărilor noastre, în loc să acceptăm magia care ne stă la dispoziție.

Adevărul este că noi ne putem alege singuri calea.

Acest lucru nu este întotdeauna ușor, mai ales la început, căci această abordare a vieții diferă de tot ce am fost învățați vreodată. În esență, ea afirmă că: „Noi putem face absolut orice dacă ne dorim cu adevărat acest lucru.”

Crearea căii personale poate fi extrem de dificilă. Ea ne obligă să gândim la o scară mai mare decât am făcut‑o vreodată până acum și să ne focalizăm mai mult decât am fi crezut vreodată că este posibil.

Atunci când începi să îți creezi această cale, convingerile limitatoare și gândurile negative se vor repezi asupra ta, copleșindu-te – dacă această viziune nu rezonează cu respectivele convingeri. Nu trebuie să te lupți cu aceste sentimente. Ceea ce trebuie să faci este să le recunoști ca atare: simple reacții învățate la adresa unui gând. Cu cât vei încerca să te lupți mai abitir cu aceste sentimente, cu atât mai puternice vor deveni ele.

Ori de câte ori auzi în mintea ta voci care îți spun că: „Nu poți face acest lucru”, „Cum crezi că vei reuși așa ceva?” sau „Problema asta te depășește”, încearcă să te detașezi pentru o clipă de emoțiile declanșate de aceste cuvinte și întreabă-te care este originea lor.

Ţi-a spus vreodată un părinte, un profesor sau o altă persoană autoritară că „nu poți”? Dacă da, ai crezut cu siguranță acest lucru. La urma urmelor, de ce nu ai fi făcut-o? Gândește-te însă: cum ar putea cineva care nu este una cu tine să știe de ce ești sau nu ești capabil tu? Nimeni nu te cunoaște în proporție de sută la sută. Este greu să ne cunoaștem noi înșine în proporție de sută la sură, deci cum ar putea ști o persoană aflată într-o poziție de autoritate să știe în locul nostru ce putem și ce nu putem face în viitor?

Răspunsul evident este că nicio persoană aflată într‑o poziție de autoritate nu ar putea ști vreodată aceste lucruri. Cu toate acestea, pare de necrezut cât de ușor acceptăm noi convingerile altor oameni legate de noi înșine. Le integrăm apoi pe un nivel atât de profund încât nici nu mai par „convingeri”, ci realitatea așa cum este.

Atunci când aceste convingeri conduc la o viață lipsită de pasiune și de inspirație și la un potențial limitat, sau chiar la o viață cu un potențial foarte mare, în condițiile în care te simți însă blocat și incapabil să mergi mai departe, este greu să asculți pe cineva ca mine care îți spune că poți „crea orice”. Pur și simplu îți lipsesc dovezile care să te convingă de adevărul acestei afirmații.

În realitate, cel care nu a permis acestor dovezi să devină parte integrantă din experiența ta este sistemul convingerilor tale.

Din fericire, tu poți schimba această stare de lucruri. Schimbarea este însă dramatică, și pentru a o putea realiza, ai nevoie de un stimulent extrem de puternic. Exact acesta este rolul pe care urmează să îl joace viziunea despre care vorbim și pe care trebuie să ți-o creezi.

Înainte de a începe, doresc să subliniez două lucruri:

Nu-ți compara niciodată viziunea / visele cu cele ale altor persoane. Viața nu este o competiție pentru a afla cine are cele mai mărețe, cele mai îndrăznețe și cele mai onorabile aspirații. Tu te afli aici pentru a-ți trăi propria viață. Cum dorești să fie aceasta?

Viziunea ta nu trebuie să te inspire decât pe tine. Nimeni din jurul tău nu trebuie să fie „de acord” cu tine pentru a putea merge mai departe. Oamenii care te pot sprijini vor apărea pe măsură ce vei avansa pe calea aleasă de tine.

Ce înseamnă să devii una cu împlinirea viziunii tale.

Am afirmat ceva mai devreme în această carte că atunci când am decis să îmi schimb radical viața, m-am hotărât să fiu ceea ce îmi doream să devin, nu doar să aspir la viața pe care mi-aș fi dorit să o trăiesc cândva.

Este foarte important să înțelegi în ce constă distincția. Decizia de a fi efectiv cel care dorești să devii are o cu totul altă Energie decât speranța / încercarea / dorința de a deveni o astfel de persoană.

Legea Atracției afirmă că tu atragi întotdeauna în viața ta acele lucruri cu care te afli în stare de rezonanță energetică. De aceea, atât timp cât doar „speri” să devii „într-o bună zi” altcineva, realitatea pe care o atragi în viața ta rămâne proiectată de-a pururi într-un viitor incert, căci cu această realitate te afli tu în rezonanță!

Majoritatea oamenilor încep prin a „aspira” către o anumită viață sau devenire, și abia după ce trece suficient timp (în care fac eforturi consistente) își permit ei să devină una cu realitatea pe care și-o doresc, atrăgând astfel schimbările reale în viața lor. Alții nu fac niciodată această tranziție, rămânând blocați în vibrația lui „va veni o zi în care ceea ce îmi doresc se va întâmpla, dacă voi munci din greu în această direcție sau dacă voi fi suficient de bun.”

De aceea există atât de mulți muzicieni, artiști, actori sau chiar antreprenori care nu reușesc niciodată să atingă succesul pe care și-l doresc. Pur și simplu ei nu se identifică cu acest succes, proiectându-l întotdeauna într-un viitor incert. Până atunci, ei rămân ancorați în convingerea lor profundă că artiștii trebuie să sufere pentru arta lor și că au nevoie de noroc, iar adeseori de ani de zile, pentru a putea avea succes.

Cu cât vei trece mai rapid de la „încercarea de a deveni” la „devenirea” propriu-zisă, cu atât mai rapid îți vei vedea dorințele îndeplinite. Numai atunci când te simți deja una cu persoana care dorești să devii rezonezi tu cu Energia necesară pentru a atrage această experiență în realitatea ta curentă.

Atunci când am început să lucrez cu aceste principii m-am jucat foarte mult cu ele, înainte de a le putea integra pe deplin în viața mea.

Am relatat în cartea mea anterioară, Bogăție dincolo de rațiune, o poveste pe care doresc să o repet aici, întrucât consider că merită. Stăteam odată în bucătărie și mă întrebam cum m-aș simți dacă aș fi într-adevăr milionar și dacă nu aș mai avea vreodată probleme financiare. Îmi amintesc distinct momentul în care am trecut de la sentimentul: „Ce bine ar fi dacă…” la senzația că „Mă bucur de acest lucru chiar acum”, iar această tranziție m-a făcut să mă simt incredibil de puternic. Am început efectiv să gândesc ca o persoană care nu mai are niciun fel de griji financiare, iar aceste gânduri au generat în mine nu sentiment pe care nu l-am mai trăit vreodată până atunci. Niciodată până atunci nu am perceput o senzație pe care să o asociez atât de plenar cu conceptul de „abundență”.

După ce am devenit conștient de acel sentiment, m-am agățat de el și am încercat să trăiesc în interiorul lui. De îndată ce am reușit acest lucru, experiențele mele legate de bani s-au schimbat dramatic.

Singura posibilitate de a te convinge de acest lucru constă în a încerca tu însuți aceeași metodă. Asta înseamnă să mergi pe propria ta cale.

Tot ce trebuie să faci în acest scop este să trăiești foarte clar sentimentul pe care l-ai trăi dacă viziunea ta s-ar adeveri, devenind parte integrantă din realitatea ta curentă. Menținerea acestui sentiment joacă nu rol chintesențial, schimbându-ți rezonanța energetică și atrăgând astfel în viața ta realitatea pe care ți-o dorești.

Clarifică-ți ce anume te pasionează cu adevărat

Dacă îți este foarte clar ce anume te pasionează cu adevărat, înseamnă că ești pregătit să îți creezi propria viziune și să te lași inspirat de ea.

Dar dacă nu îți este clar?

Dacă faci și tu parte din numeroșii oameni care nu au nicio idee ce anume îi pasionează. Personal, cunosc foarte mulți astfel de oameni. Ce se întâmplă dacă cineva te roagă să îi descrii cum percepi tu „viața ideală” și constați că nu ai nici cea mai mică idee?

Mai întâi de toate, trebuie să înțelegi că această aparentă „ignoranță” nu este altceva decât o altă formă de rezistență.

De multe ori, noi refuzăm să ne mai acordăm atenția lucrurilor care ne pasionează încă din primii ani de viață. Sistemul tradițional al educației tinde să îi orienteze pe copii pe căi pentru care aceștia nu au nici cea mai mică înclinație.

Dacă tot ce ai învățat despre pasiunile tale este că acestea „pot fi hobby-uri drăguțe, dar în niciun caz nu îți permit să îți câștigi traiul” sau ceva de genul acesta, nu este de mirare că te-ai rupt de simțul pasiunii tale. Ar fi prea dureros să trăiești dorindu-ți să faci ceva ce știi că nu poți face. De aceea, îți creezi singur o poveste și începi să crezi că „nu știi ce anume te pasionează”.

Nu vreau să spun cu asta că acest mecanism este rațional și intenționat. De cele mai multe ori nu este. Este pur și simplu un mecanism de autoapărare emoțională. Dacă pornești de la premisa că nu știi ce anume te pasionează, îți este mult mai ușor să nu îți asumi responsabilitatea pentru faptul că nu trăiești la unison cu aceste lucruri. „O”, ajungi să îți spui, „dacă aș ști ce anume mă pasionează, aș putea pune la lucru Legea Atracției, iar viața mea s-ar schimba imediat.” Această poveste devine din ce în ce mai reală pentru tine, până când ajungi să crezi sincer că nu te pasionează nimic cu adevărat.

În acest fel, nu te mai simți atât de rău. Te simți doar amorțit.

Cu siguranță, amorțeala nu conferă niciun fel de putere. Singurul lucru pe care îl poți atrage atunci când te simți amorțit este o amorțeală și mai mare. În lume există foarte mulți oameni complet amorțiți atunci când vine vorba de lucrurile care îi pasionează, privându-se astfel singuri (dar și pe ceilalți oameni) de darurile pe care le-ar putea aduce acestei lumi.

Chiar dacă pe moment ți se pare reală, ideea că nu știi ce anume te pasionează este falsă și trebuie să renunți la ea, dacă dorești să începi să trăiești o viață mai satisfăcătoare. Toți oamenii se află în această lume cu unicul scop de a-și trăi pasiunile. De aceea, dacă nu faci deja acest lucru, a sosit timpul să treci la treabă!

Iată câteva întrebări la care merită să reflectezi pentru a-ți regăsi simțul pierdut al pasiunii:

La ce obișnuiești să visezi cu ochii deschiși în timpul zilei? Ori de câte ori mintea ta începe să rătăcească, există un motiv pentru care face acest lucru. De multe ori, reveriile diurne reprezintă maniera prin care subconștientul nostru ne arată ce fel de viață am putea trăi.

Ce ai face dacă ai putea face orice și dacă ai dispune de o sumă nelimitată de bani? Această întrebare este foarte comună și te poate ajuta să te conectezi cu pasiunile tale. Prin generarea sentimentului că ești eliberat din punct de vedere financiar tu te poți gândi la ceea ce ți-ar plăcea să faci cu adevărat. Nu trebuie să te gândești însă din perspectiva întrebării: „Mă va ajuta acest lucru să fac rost de mai mulți bani?”, căci în acest fel nu faci decât să te amăgești singur.

Nu-ți evalua niciodată pasiunile în funcție de convingerile tale legate de capacitatea lor de a produce bani. Dacă îți vei trăi plenar pasiunile, fără să le opui nicio rezistență și cu o dăruire totală, Universul te va ajuta să obții toți banii de care ai nevoie (în măsura în care abundența financiară face parte integrantă din viziunea ta).

Este interesant de remarcat că foarte mulți oameni răspund la întrebarea: „Ce ai face dacă ai putea face absolut orice?” prin: „Nimic! Nu aș face absolut nimic toată ziua.” Acest răspuns este la fel de valabil ca oricare altul, dar doresc să îi invit pe acești oameni să vizualizeze ce înseamnă să îți petreci o zi întreagă fără a face absolut nimic și să vadă unde conduce în mod natural această viziune. Mai devreme sau mai târziu, acest exercițiu de imaginație îi va conduce către lucrurile care îi pasionează…

Ce sau cine te inspiră? Dacă nu-ți vine în minte niciun lucru care să te pasioneze cu adevărat, gândește-te la cineva sau la ceva care te inspiră… și întreabă-te de ce.

Tu poți învăța foarte multe lucruri despre tine însuți dacă reflectezi asupra felului în care interpretezi diferite situații și viața altor oameni. Dacă cineva te inspiră prin acțiunile sale, acest lucru ți-ar putea spune ceva despre lucrurile pe care ți-ar plăcea să le faci la rândul tău.

Spre exemplu, dacă ești inspirat de o anumită expresie creatoare, cum ar fi muzica, arta, filmele sau teatrul, întreabă-te ce anume te inspiră la aceste experiențe. Faptul că arta te inspiră nu înseamnă neapărat că ești predestinat să devii un mare artist.

Lucrurile care ne inspiră nu reflectă automat destinul sau menirea noastră. Totuși, ele deschid o poartă către esența noastră și ne spun ceva despre aceasta.

Cu prima ocazie în care te simți inspirat de ceva sau de cineva, merită să te întrebi de ce te simți atât de inspirat. Ce aspect al tău este activat în acest moment? Ce acțiune te simți inspirat să întreprinzi, fie ea majoră sau minoră?

Există cursuri întregi menite să te ajute să descoperi ce anume te pasionează, dar eu cred că dacă vei răspunde cu onestitate la ele, aceste câteva întrebări te pot ajuta să îți faci o părere destul de exactă referitoare la menirea ta pe acest pământ.

O expertă recunoscută în domeniul pasiunii este Janet Bray Attwood, autoarea cărții Testul pasiunii: calea lipsită de efort pentru a-ți descoperi destinul. Janet își împărtășește în ea gândurile și experiența personală legată de puterea pasiunii, și prezintă un exercițiu extrem de simplu pe care îl poți face chiar acum și care te poate ajuta să te reconectezi cu menirea și cu pasiunile care te inspiră.

Pag.  35 – 47

[...]

Spune-ți opinia

Notă: Codul HTML este citit ca și text!
    Rău           Bun

 • Vizualizări: 16181
 • Cod produs: DP045
 • Disponibilitate: Stoc zero
 • 25,00 LEI
 • 23,00 LEI

Etichete: Dezvoltare, Personală, Dezvoltare Personală, Urmează-ți, pasiunea, , descoperă-ți, puterea, Tot, trebuie, , știi, despre, Legea, Atracției, Urmează-ți pasiunea, descoperă-ți puterea - Tot ce trebuie să știi despre Legea Atracției

Viață Sănătoasă