Folosim cookie-uri pentru îmbunătățirea experienței pe acest website. Prin continuarea navigării pe www.librariespirituala.ro confirmați acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie.
Mai multe detalii: Politica de confidențialitate și Termene și condiții
Pentru comenzi mai mari de 200 lei, transportul prin Poșta Română este GRATUIT!
Comenzi telefonice de luni până vineri între orele 9:30-16 la nr. 0741.602.356

Dezvoltare Personală - Culori și numere

-8% 2 - 3 Zile Reducere de pret Culori și numere

Detalii din cartea Culori și numere

„Culorile și numerele au foarte multe semnificații pentru noi. Fiecare om are propriile sale numere și culori personale, care emit anumite vibrații. Unele din aceste numere, cum ar fi data nașterii, sunt permanente. Oamenii au de asemenea culori temporare, care se schimbă odată cu data din calendar. Dacă te vei înconjura în mod conștient cu culorile tale personale, te vei pune mai bine la unison cu forțele cosmice care te guvernează. Culorile și numerele ne influențează viața și atitudinea. Ele pot sta la baza afirmațiilor pe care le adoptăm. Exact acesta este scopul cărții de față. Îți doresc ca fiecare zi trăită la unison cu învățăturile din această carte să fie o binecuvântare pentru tine.” • Louise L. Hay

Culori și numere

Cuprinsul cărții Culori și numere

 • Tabelul culorilor și numerelor ... 7
 • Culori și numere ... 9
 • Calcularea Zilei Personale, a Lunii Personale și a Anului Personal ... 15
 • Anii Personali ... 25
 • Zilele Personale ... 37
 • Calendarul Personal ... 49
 • Culorile alimentelor ... 63
 • Despre Louise L. Hay ... 67

Fragmente din cartea Culori și numere

Studiul culorilor este absolut fascinant. Culorile ne înconjoară de pretutindeni. Chiar și lucrurile așa-zis transparente sunt colorate. Este greu să ne imaginăm o lume lipsită de culori.

Atunci când ne gândim la culori, primul lucru care ne trece prin minte este natura. Primăvara, de-abia așteptăm apariția verdelui crud al noilor lăstari. Culoarea galbenă a narciselor ne încălzește inima. Verdele abundent și culorile verii ne pun la unison cu abundența pământului. Urmează apoi spectacolul nuanțelor de galben, portocaliu și ruginiu ale toamnei, care ne taie respirația. Când vine iarna, aceste culori dispar și totul este acoperit cu o manta albă de nea, întreruptă doar de trunchiurile și de crengile cenușii ale copacilor. Spectacolul are farmecul lui, dar ne face să ne fie dor de primăvară.

De câte ori nu ți s-a întâmplat să privești un asfințit sau un răsărit și să te minunezi de culorile incredibile? Răsăritul soarelui în deșert este o experiență de neuitat. Din zorii zilei la prânz, după-amiază și până la asfințit sunt mii de gradații ale luminii și culorilor. Ori de câte ori privim albastrul senin al cerului, suntem cuprinși de o stare de liniște și de pace în fața acestei vastități a spațiului. Culorile nu au doar o funcție decorativă sau ornamentală. Ele ne influențează pe nivele profunde.

Culorile fac parte integrantă din viața noastră. Din păcate, marea majoritate a oamenilor nu cunosc beneficiile ce pot rezulta în urma folosirii conștiente a culorilor. Fiecare culoare are propria sa frecvență de vibrație, care ne poate ajuta să ne îmbunătățim viața.

Studiul numerelor este o știință străveche și foarte respectată. Pitagora, marele filozof grec considerat de mulți părintele numerologiei, considera că „numerele sunt elementele supreme ale Universului“. Mult mai recent, în perioada Renașterii, bisericile erau construite prin folosirea sistemelor de numere mistice, arhitecții considerând că vibrația acestora este la unison cu Divinitatea.

Culorile și numerele au semnificații precise. În această carte le vom descrie împreună, căci numerologia afirmă că fiecărui număr îi corespunde o anumită culoare. Cu fiecare zi și cu fiecare lună care trece, vibrațiile caracteristice se schimbă odată cu numerele, la fel ca și culorile corespondente.

Există foarte multe modalități prin care putem coopera cu Viața. Folosirea conștientă a numerelor personale este una dintre ele. Cartea de față te va învăța o modalitate de integrare a culorilor și numerelor în viața ta de zi cu zi și de echilibrare a lor. Culorile și numerele ne caracterizează zilele și ne pot fi extrem de utile. În funcție de ele ne putem alege afirmații diferite, cu care putem intra în rezonanță. Exact acesta este scopul cărții de față.

Tot ce există are un număr corespondent. Străzile, telefoanele și conturile bancare sunt câteva din exemplele cele mai evidente. Fiecare aparat electric sau electronic are un cod numeric. Alte exemple sunt sărbătorile, calendarele, codul numeric personal, cardurile de credit și banii. Dar numerele cele mai personale dintre toate sunt data nașterii și vârsta pe care o avem.

În mod similar, culorile ne „colorează“ întreaga viață. Alimentele pe care le consumăm, hainele și bijuteriile sau cristalele pe care le purtăm – toate sunt colorate. Camerele în care locuim și mobila din ele au anumite culori. Mijloacele de transport și locul de muncă sunt caracterizate de alte culori. Prin alegerea conștientă a acestor culori ale alimentelor, pietrelor prețioase și hainelor pe care le folosim zi de zi, ale căror frecvențe de vibrație interferează cu cele ale personalității noastre, noi putem cultiva o rezonanță mai bună cu curenții energetici ai vieții. O atitudine sănătoasă legată de sine și de viața noastră este reflectată adeseori în culorile pe care le purtăm.

Bărbații și femeile, tinerii și oamenii în vârstă, cei activi și cei sedentari – toată lumea poate găsi semnificații prin asimilarea conștientă a culorilor și numerelor în viața lor. Indiferent ce stil de viață ai, unde locuiești etc., culorile și numerele îți caracterizează viața, căci există pretutindeni.

Toate culorile sunt bune, dar unele ne plac mai mult decât altele, în anumite momente ale vieții noastre. Viața noastră poate fi mult îmbunătățită dacă ne vom înconjura cu culorile care rezonează cel mai armonios cu vibrațiile noastre personale din ziua respectivă. Studiul numerelor ne ajută să înțelegem care sunt vibrațiile noastre de zi cu zi, cele lunare și cele anuale. Atunci când alegem culoarea asociată cu aceste vibrații particulare și analizăm semnificația numărului corespondent, noi ne punem practic la unison cu Viața.

Așa cum vei vedea, fiecare ZI PERSONALĂ are o culoare ce vibrează în rezonanță cu numărul zilei respective. În mod similar, fiecare ZI PERSONALĂ are o piatră prețioasă care rezonează cu culoarea și cu numărul ei. La fel ca și culorile, cristalele (pietrele prețioase și semiprețioase) au vibrații care dinamizează anumite stări emoționale, dacă sunt purtate pe corp. Există chiar și cuvinte cheie ce dau tonul respectivei ZILE PERSONALE.

Îți voi prezenta în această carte anumite afirmații care corespund fiecărei ZILE PERSONALE, și nu pot decât să te încurajez să te concentrezi asupra acestor idei pozitive. Personal, obișnuiesc să le rostesc dimineața, imediat după ce mă trezesc, pregătindu-mă astfel pentru o nouă zi minunată, în care doresc să îmi continui creșterea personală, să îmi învăț lecțiile și să mă distrez.

Cu toții avem numere și culori personale, care vibrează la unison cu ființa noastră. Unele din aceste numere, cum este ziua nașterii, sunt permanente. În mod similar, cu toții avem culori personale, care se schimbă odată cu zilele și lunile calendarului. Dacă ne vom înconjura în mod conștient cu culorile noastre personale, noi ne vom pune astfel la unison cu forțele cosmice.

Cartea de față își propune să exploreze unul din aspectele studiului numerelor, în combinație cu culorile din viața noastră de zi cu zi.

În secțiunea următoare, îți voi arăta cum îți poți calcula vibrația ANULUI PERSONAL, cea a LUNII PERSONALE și cea a ZILEI PERSONALE.

• • • • • •

CALCULAREA ZILEI PERSONALE, A LUNII PERSONALE ŞI A ANULUI PERSONAL

Mai întâi de toate, trebuie să știi că există o vibrație a Anului Universal (anul curent). Aceasta este valabilă pentru toată lumea. Numărul care îi corespunde poate fi calculat prin adunarea celor patru cifre ale anului curent. Spre exemplu, numărul anului 2010 se calculează adunând 2 + 0 + 1 + 0 = 3. Acest calcul ne spune că anul 2010 are cifra 3 în numerologie.

Cred că ai înțeles deja mecanismul: în numerologie, noi adunăm întotdeauna cifrele numărului sau datei până când ajungem la o singură cifră. Prin urmare, dacă dorim să calculăm numărul anului 2029, adunăm 2 + 0 + 2 + 9 = 13. Continuăm apoi să reducem acest număr la o singură cifră: 1 + 3 = 4. Așadar, cifra numerologică a anului 2029 este 4.

Anul Personal

Pentru a-ți calcula VIBRAȚIA ANULUI PERSONAL, adună ZIUA și LUNA TA DE NAŞTERE cu ANUL UNIVERSAL curent.

Astfel, dacă data ta de naștere este 23 octombrie, adună:

 • 10 (pentru luna octombrie)
 • 23 (numărul zilei)
 • 3 (cifra numerologică a anului universal 2010)
 • 36 3 + 6 = 9

Așadar, numărul ANULUI TĂU PERSONAL în 2010 este 9.

Luna Personală

Pentru a-ți calcula VIBRAȚIA LUNII PERSONALE pentru luna curentă, adună ANUL TĂU PERSONAL cu luna calendaristică curentă. Revenind la exemplul anterior, dacă ANUL TĂU PERSONAL este 9, iar acum suntem în luna martie, calculul arată astfel: 9 (Anul Personal) + 3 (martie) = 12. Îți reamintesc că trebuie să reducem numerele formate din mai multe cifre la o singură cifră. Așadar, VIBRAȚIA LUNII TALE PERSONALE va fi 3.

 • 9 (pentru Anul Personal)
 • 3 (pentru luna calendaristică martie)
 • 12 1 + 2 = 3

Martie 2010 = LUNA TA PERSONALĂ este 3.

Ziua Personală

Pentru a-ți calcula VIBRAȚIA ZILEI PERSONALE, adună LUNA TA PERSONALĂ cu ziua calendaristică curentă.

Revenind la exemplul anterior, cu luna martie 2010, dacă astăzi este 1 martie, adună numărul LUNII PERSONALE cu ziua calendaristică.

Așadar, pentru 1 martie 2010, adună:

 • 3 (pentru Luna Personală)
 • 1 (pentru ziua calendaristică, 1 martie)
 • 4

1 martie 2010 = ZIUA PERSONALĂ este 4.

Dacă ți-ai calculat Ziua Personală, fiecare zi care urmează va respecta suita numerică de la 1 la 9. Cu alte cuvinte, după o Zi Personală cu numărul 9 va urma o Zi Personală cu numărul 1 și așa mai departe, până la sfârșitul lunii. Atunci când luna se schimbă, odată cu ea se schimbă și Luna Personală, așa că trebuie să refaci calculele.

În această carte vei găsi pagini goale de calendar pentru a-ți putea calcula numerele personale. Cel mai bine este să ți le calculezi pe toate odată, astfel încât să ai la dispoziție numerele atunci când ai nevoie de ele. Plasează această cărticică pe noptieră sau în baie, astfel încât să o poți consulta în fiecare dimineață înainte de a te îmbrăca.

În cazul în care calculul Vibrațiilor Personale te-a condus la numerele 11 sau 22, nu redu aceste numere la o singură cifră, căci ele sunt considerate Numere Cheie, indicându-ți faptul că poți opera în perioada respectivă pe o vibrație superioară. Cu alte cuvinte, în această perioadă rezonezi cu anumite principii universale care operează în universul tău, dar și în restul lumii. Notează aceste numere sub forma „11/2“ sau „22/4“, astfel încât să știi că ai de ales între vibrația numărului 2 și cea a numărului 11, respectiv între vibrația numărului 4 și cea a numărului 22. Spre exemplu, oamenii cu vibrația numărului 2 urmează un lider, în timp ce cei cu vibrația numărului 11 sunt ei înșiși lideri. Oamenii cu numărul 4 lucrează pentru ei înșiși; cei cu numărul 22 lucrează pentru comunitate.

Un alt lucru pe care este bine să îl știi este că indiferent ce număr are Anul Personal, prima Lună Personală are numărul imediat următor. Spre exemplu, luna ianuarie a unui An Personal cu numărul 8 va fi o Lună Personală cu numărul 9. Prima zi a unei Luni Personale cu numărul 9 va fi o Zi Personală cu numărul 1.

Zile cu o intensitate dublă și triplă

Zilele Personale cu numerele 9, 18 și 27 din fiecare lună calendaristică sunt întotdeauna identice cu numărul Lunii Personale. Spre exemplu, într-o Lună Personală cu numărul 6, zilele din data de 9, 18 și 27 vor fi întotdeauna Zile Personale cu numărul 6. Aceste zile au o DUBLĂ INTENSITATE, motiv pentru care merită să fie însemnate în calendar cu o steluță. În zilele cu Dublă Intensitate, energia care caracterizează ziua va fi dublă, ceea ce înseamnă că vei avea o șansă mai mare de a utiliza această energie în beneficiul tău și pentru creșterea ta personală.

Luna septembrie este întotdeauna o lună specială. Numărul ei este întotdeauna identic cu cel al Anului Personal. Prin urmare, zilele din data de 9, 18 și 27 septembrie vor fi zile cu o TRIPLĂ INTENSITATE. Spre exemplu, într-un An Personal cu numărul 6, luna septembrie va fi o Lună Personală cu numărul 6, ceea ce înseamnă că energia întregii luni va fi intensificată. Zilele din datele de 9, 18 și 27 septembrie vor fi și ele Zile Personale cu numărul 6, având așadar o TRIPLĂ INTENSITATE. Prin urmare, notează și aceste zile în calendar cu o steluță, eventual colorată diferit, ca să știi că energia lor va fi triplă.

Alte indicații utile

Lunile Personale care corespund ultimelor două luni ale anului au întotdeauna aceleași numere ca și primele două luni din anul calendaristic următor, dar vibrația anului va fi diferită. Într-un An Personal cu numărul 6, luna noiembrie va fi o Lună Personală cu numărul 8, iar decembrie va avea numărul 9. În următoarele două luni ale anului calendaristic care urmează, (și care va fi anul tău Personal cu numărul 7), ianuarie va fi o Lună Personală cu numărul 8, iar februarie cu numărul 9. Deși aceste numere sunt identice cu ale lunilor precedente, vibrația anului se va schimba, căci vei trece de la un an cu numărul 6 la unul cu numărul 7.

De bună seamă, poți face orice dorești în orice zi, dar dacă vei profita de energia specifică a zilei respective, te vei simți mult mai în armonie cu viața. Cum s-ar spune, dacă afară ninge, nu ar niciun sens să ieși în șort și cu picioarele goale. Ziua va trece mult mai confortabil dacă te vei îmbrăca cu haine groase, ținând cont de vremea de afară. La fel se petrec lucrurile și în general. Există perioade în care anumite activități și comportamente sunt mai potrivite decât în altele, făcându-te să te simți mai confortabil. În unele zile va fi mai bine dacă te vei duce la cumpărături sau la bancă, în timp ce în altele va fi mai indicat să stai acasă și să speli podelele. Numerologia te ajută să te pui la unison cu energia din jurul tău și să îți armonizezi astfel viața. Cartea de față te va învăța cum.

În numerologie, culoarea neagră este folosită rareori. Poți purta haine de această culoare într-o zi de 11/2, dar numai în combinație cu albul, deși personal consider că sidefiul și argintiul sunt culori mult mai inspirate pentru aceste zile. Negrul este de fapt o absență a celorlalte culori, iar de-a lungul numeroșilor ani în care am oferit consiliere, am descoperit că oamenii care poartă foarte mult negru (sau chiar care poartă tot timpul această culoare) au tendința să își reprime spiritul. Dacă ai o problemă emoțională și/sau porți frecvent negru, îți sugerez să eviți această culoare timp de o lună și să observi dacă nu devii mai bine dispus. Este posibil să descoperi că te simți mult mai bine!

Dacă nu ești familiarizat cu aceste idei, îți va lua o vreme până când îți vei adapta garderoba astfel încât să poți încorpora în ea haine de toate culorile, pentru toate anotimpurile. Până atunci, folosește ce ai la îndemână. Nu trebuie să porți exclusiv haine de o singură culoare. O eșarfă, o centură, o batistă sau chiar niște lenjerie de corp colorată – sunt suficiente pentru a-ți transmite vibrația culorii respective. Uneori, este suficient să pui niște flori într-o vază sau să iei cu tine un creion colorat pentru a-ți reaminti astfel de culoarea zilei respective. Oferă-i unui prieten sau unei persoane dragi un dar de culoarea Zilei sale Personale.

Alimentele pe care le consumăm sunt și ele colorate. Prin urmare, culorile pe care le introducem în corpul nostru prin hrana pe care o consumăm sunt la fel de semnificative ca și cele cu care ne înconjurăm. Spre exemplu, într-o Zi Personală cu numărul 1, căreia îi corespunde culoarea roșie, consumă mere roșii, tomate sau sfeclă, pentru a te încărca cu mai multă energie. (Consultă tabelul cu alimente sortate pe culori de la pagina 63 pentru a te inspira.)

La începutul unui An Personal nou, cumpără un articol pentru casă care să reflecte noua culoare a anului. Spre exemplu, poți cumpăra așternuturi noi sau îți poți zugrăvi camera favorită în nuanța Anului tău Personal. La fel de bine, îți poți cumpăra un inel sau un pandantiv. Dacă îți dorești o mașină nouă, alege una în culoarea Anului tău Personal. Folosește-ți imaginația pentru a da semnificație vieții tale ținând cont de vibrațiile culorilor. Imaginația ta reflectă imaginea ta legată de sine și iubirea pe care ți-o porți.

Dacă nu ai la dispoziție culoarea adecvată a Zilei tale Personale, o poți folosi pe aceea a Lunii Personale sau a Anului Personal. Numărul și culoarea Anului Personal sunt ca o muzică de fundal pentru tot ceea ce faci în anul respectiv.

Încearcă și vezi ce se întâmplă! O să vezi că este amuzant!

Folosirea numerelor tale

Acum, că ai învățat să îți calculezi Anul Personal, Luna și Ziua Personală, citește secțiunea referitoare la Anul tău Personal pentru a afla ce înseamnă acesta pentru tine. Așa cum spuneam, Anul Personal este muzica de fundal pentru Ziua ta Personală. În fiecare zi, află numărul care corespunde Zilei tale Personale, apoi meditează asupra conceptelor și afirmațiilor pe care ți le prezint în această carte, astfel încât să îți poți folosi la maxim Ziua Personală.

Indicațiile referitoare la Ziua Personală trebuie folosite în combinație cu cele referitoare la Luna Personală și la Anul Personal. Indicațiile referitoare la Luna Personală sunt identice cu cele referitoare la Anul Personal cu același număr, așa că le poți găsi în secțiunea referitoare la Anul Personal. În ceea ce mă privește, prefer să mă concentrez mai mult asupra ZILEI DE ASTĂZI, motiv pentru care insist mai mult asupra indicațiilor referitoare la Ziua Personală și la Anul Personal, și mai puțin asupra Lunii Personale.

Pag. 9 – 24

A apărut în: 2015-01

Spune-ți opinia

Notă: Codul HTML este citit ca și text!
    Rău           Bun

 • Vizualizări: 13666
 • Cod produs: DP060
 • Disponibilitate: 2 - 3 Zile
 • 13,00 LEI
 • 12,00 LEI

Etichete: Dezvoltare, Personală, Dezvoltare Personală, Culori, și, numere, Culori și numere

Viață Sănătoasă